Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nem követett el adatvédelmi incidenst Márki-Zayné Vincze Felícia

Nem talált semmilyen jogsértést és lezárta a nyomozást a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság a Márki-Zayné Vincze Felícia elleni rágalomhadjáratban – számolt be péntek délután közösségi oldalán Márki-Zay Péter.

A NAIH erről szóló, elektronikus aláírással ellátott levele ezen a héten érkezett meg a Polgármesteri Hivatalhoz. A levélben a NAIH leírja: semmilyen adatvédelmi incidensre utaló jelet, bizonyítékot nem találtak. Márki-Zay Péter péntek délután élő bejelentkezésben elmondta: ezt a hadjáratot most nem is a Fidesz, hanem a Kis Andrea – Krupiczer Ferenc- Tatár Zoltán kör indította el, és próbálta habosítani.

Szomorú vagyok, hogy éppen az egykori barátaink és szövetségeseink fordultak ellenünk.

-jelentette ki a polgármester.

Emlékeztetőül: Márki-Zayné Vincze Felíciát többször hurcolták már meg hamis vádakkal – még az országos médiában is – többek között egy csecsemő haláláért is őt akarták felelőssé tenni.

Ezúttal azzal gyanúsították meg, hogy a városházán busás fizetésért dolgozik, ő irányítja a várost, és adatokhoz fér hozzá. Az ügy kivizsgálásra Kis Andrea és Krupiczer Ferenc a Fidesz képviselőivel együtt vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, akik azonban szintén nem találtak semmilyen bizonyítékot.

Márki-Zay elmondta: a vizsgálóbizottság felállításakor ő csak ahhoz ragaszkodott, hogy szélesebb körben vizsgálódjanak, nézzék meg, más polgármestersége alatt milyen rokonok dolgoztak a városházán.

Rapcsák András, Lázár János és Almási István is alkalmazott rokonokat az önkormányzat berkein belül, én vagyok az első, aki ezt nem tette meg

– hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

A polgármester ezután felsorolt olyan eseteket, ahol álláspontja szerint valóban történt adatvédelmi illetve információbiztonsági incidens: például Tatár Zoltán volt jegyző folyamatban lévő ügye, ahol az önkormányzat perel ellene, Cseri Tamás feleségének az esete, vagy Lázár János unokatestvérének a feleségének az ügye, aki 2018-ban pont egy adatvédelmi incidens miatt kényszerült távozni a hivataltól.

Márki-Zay végül az emberek figyelmébe ajánlotta a 444.hu egyik nemrégiben közzétett, máris óriási nézettséget elért videóját, amely meghurcolt ellenzékiekről, többek között Márki-Zayné Vincze Felícia esetéről is szól.

Íme, az adatvédelmi hatóság levele teljes terjedelmében

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!