A jövő agrárgenerációját képzik a vásárhelyi mezőgazdasági karon

Nyílt napra várták az érdeklődő, pályaválasztás előtt álló középiskolásokat és felnőtteket ma a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán.

A vásárhelyi egyetemi kar Sófalvy termében megjelent közel 30 érdeklődőt Mikó Edit dékán köszöntötte, hangsúlyozva, hogy aki a mezőgazdasági felsőoktatásban tanul majd tovább, az – majdani munkája révén – kenyeret ad mindenkinek.

A nyílt nap résztvevőinek Komarek Levente oktatási dékánhelyettes tartott előadást a kar képzéseiről, a középiskolásoknak meghirdetett Tudományos Diákköri Konferenciáról Králik Emese Virág mesteroktató, a duális képzésről pedig Hapuczi Júlia dékánhelyettes tartott részletes ismertetőt. Míg a felvételi eljárás részleteit Mészárosné Herbich Katalin, a tanulmányi osztály vezetője osztotta meg a diákokkal és szüleikkel.

Minden hasznos információ elhangzott

– A nyílt napunk célja mindig az, hogy a következő agrárgeneráció számára bemutassuk, milyen az élet a mezőgazdasági karon, milyen a jövő mezőgazdasága egy fiatal szemszögéből, és hogy mit lehet nálunk tanulni – mondta Mikó Edit. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja hozzátette: – Mindezek mellett a kollégáink tájékoztatást adtak a felvételi rendszerről, és a középiskolások kérdéseket is feltehettek a karral vagy a mezőgazdasággal kapcsolatban is. Kollégáim azt is elmondták, miért érdemes részt venni a Tudományos Diákköri Konferencián, és hogyan invitáljuk a középiskolásokat erre a megmérettetésre – tette hozzá.

A kar dékánja azt is hangsúlyozta, hogy egyre nagyobb a duális képzésük szerepe: – A vállalati partnerek érdeklődnek a hallgatóink iránt, és a hallgatóink is szeretnének közelebb kerülni a mezőgazdasági munkához. Az ebben a képzésben végzők ráadásul szinte azonnal állást is kapnak.

A vásárhelyi egyetemi karon nagyon sok most is a helyi, vásárhelyi, szegedi hallgató, illetve a Dél-Alföldi területekről érkezett diák, de jönnek az ország más részeiből is, és sok külföldi is itt sajátítja el az agrárismereteket.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!