Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Készpénz vagy kártya? – szavazóval

Totális ellenőrzést vizionálnak az összeesküvés hívők a bankkártya használat okán. Mondjuk a készpénz is csak akkor jó, ha sok van belőle.

A bankkártya és a digitális pénz = modern rabszolgaság.” „A készpénz az emberi szabadság utolsó bástyája! Fizess mindig készpénzzel. Minden bankkártyás tranzakciónál jusson eszedbe, abban a pillanatban egy újabb börtönrácsot húztál saját magad köré. Minden tranzakcióval digitális rabszolgákat teremtesz. Minden tranzakcióval elveszel egy esélyt attól a reménytől, hogy gyermekeid, unokáid egy szabad jövőben fognak élni.” – ilyen és egyéb meghökkentő megjegyzések, összeesküvés-elméletek jönnek szembe közösségi oldalakon a sok-sok hasonló szamárság miatt már edzett, vagy épp az ép elméjét féltő felhasználókkal.

A fentiekre fogékonyak attól tartanak, hogy a magyar (vagy bármelyik) kormány, az Európai Unió, a Világbank, a Nemzetközi Valutalap, Soros György, a gyíkemberek és mindenki, aki csak az eszükbe jut, be akarja tiltani a készpénz használatát, hogy aztán a bankkártyaadatok alapján mindenkit megfigyelhessenek, ellenőrizhessenek és ha kell, irányíthassanak.

No, kapja fel a fejét az emberiség józanabbik (?) része. „Na nehogy már listázzák, hogy havonta hány sört, üveg bort, cidert, mennyi parizert, csirke far-hátat, vécépapírt, busz- vagy meccsjegyet veszek! Felháborító, ezért inkább készpénzt használok, azzal nem fedem fel magam a boltban, mert az névtelen.”

A hülyeség vonatára sokan felszálltak már, köztük ők is, de hát mindenkinek szíve joga miben hisz! Nem?

A készpénz egyébként jó dolog, ha nincs, az nagy baj, főleg, ha olyan helyen akarunk venni valamit, ahol nincs villany (mondjuk a piaci kofánál), na persze a bankkártya sem az ördögtől való. Mondjuk a svédeknél már a hajléktalanok is bankkártya olvasóval koldulnak. Nem is igyekszünk, hogy NATO-tagok legyenek. Na nehogy mááááán…

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!