Személyautóval ütközött Vásárhelyen a tram-train

A Bocskai-Andrássy utcai körforgalom után „ismerkedett” közelebbről szerda délelőtt egy piros autó a vasútvillamossal. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Egy szemtanú számolt be az esetről, melyről fényképet is készített. A kocsi – elmondása szerint – a Profi-udvarba akart bekanyarodni, miközben nem vette észre a hátulról közeledő tram-traint. Szerencsére csak koccanás lett a vége, mert mindkét jármű lassan közlekedett, a villamos is időben fékezett.

Nem szerencsés nap ez a MÁV-nak, hiszen ma reggel már 20-30 perces késésekkel közlekedtek a vonatok Szeged-Békéscsaba között, és a Szeged-Hódmezővásárhely közötti vasútvillamosok menetideje 15-20, esetenként 20-40 perccel is megnövekedett. Az ok: Algyő és Hódmezővásárhelyi Népkert állomások között meghibásodott a biztosítóberendezés.

Azóta ezt a hibát ugyan elhárították, a MÁVINFORM facebook-oldal szerint „fokozatosan csökkennek a késések, délelőtt helyreállhat a menetrend a Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba vonalon” – de a mostani baleset miatt minden bizonnyal ismét késésekre kell számítani.

Forrás: HMVHLY Car Life facebook-oldal

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!