Hódmezővásárhely díszpolgárára, Kárász Józsefre emlékeztek

Tegnap az író volt lakóhelyénél, a Kohán György utca 3/C. épületénél emlékeztek a Kárász József Irodalmi Kör tagjai, és megkoszorúzták a ház falán elhelyezett emléktáblát. Kárász József nevéhez kötődik a Vásárhelyi Széppróza Napja is, ez május 12-e, az író születésnapja.

Mint minden évben, most is megemlékeztek a neves vásárhelyi író halálának évfordulóján. – 15 regényt, számos elbeszélést, repertóriumot és tanulmányt hagyott örökül számunkra Józsi bácsi – fogalmazott a helyszínen a Kárász József Irodalmi Kör vezetője, Arany-Tóth Katalin.

Horváthné Hegyi Éva, aki Kárász József egész családjának jó barátja volt, szintén megemlékezett pár szóban. – Ez a dombormű olyan valódi, szinte él. Ilyennek ismertük Kárász Józsefet – emlékezett Éva néni.

Az irodalmi kör vezetője, Arany-Tóth Katalin Fehér Józseftől vette át a stafétabotot, aki egyben az irodalmi kör alapítója volt. A kör Vásárhely egyik leghíresebb írójának a hagyatékát igyekszik tovább vinni.

Azt gondolom, példát mutatunk, hogy emlékeznünk kell azokra az emberekre, akik értéket hagytak maguk mögött, Józsi bácsi pedig nagyon komoly, nagyon tartalmas életutat tud maga mögött, és nagyon büszkén viseljük az ő nevét

– mondta el Arany-Tóth Katalin a VTV-nek.

A koszorúzás után 17 órától Hegyiné Csernus Judit a könyvtárban az író Korán sötétedik című novelláját ismertette.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!