Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Saját ajándékokat is készíthettünk a Cseresnyésben a Mesterségek Éjjelén

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Cseresnyés Kollégium csütörtökön 16-19 óráig a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben várta programmal és ajándékokkal az általános iskolás diákokat – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot Vig Áron igazgató.

Fehér Zsolt műhelyfőnök, a kollégium nevelőtanára bemutatta az érdeklődőknek a DKA működését, lehetőséget biztosított az önálló alkotásra, valamint saját készítésű ajándékokról (pl. karácsonyi sütipecsét, nyomtatott mézeskalács figurák) is gondoskodott. A kollégium szeretettel látta a szakképzés iránt érdeklődő vásárhelyi diákokat, de számított a nem vásárhelyi fiatalok látogatására is, akik leendő új otthonukkal is megismerkedhettek.

A kollégiumban 3 éve működő DKA egy olyan speciális nyitott közösségi tér, amelyben projekt alapú oktatás, saját motivációból eredő kísérletezés és alkotás zajlik. Az alkotóműhelyben számos technika áll rendelkezésre egy helyen: elektronika, 3D nyomtatás, robotépítés, lézervágás, CNC famegmunkálás, varrás.

Itt tematikus szakköröket tart a kollégium, nyári táborokat szerveznek, lehetőséget biztosítanak a városi iskolák tanulóinak az alkotásra. A DKA kifejezetten a diákokat akarja rávezetni a szerszámgépek és a mikroelektronika használatára, illetve a közöttük lévő kapcsolatra. A résztvevők egyszerre vehetik igénybe a hagyományos és a digitális megmunkálás eszközeit, azaz a hagyományos szakmákat ötvözhetik a legújabb technológiával.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!