Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

300 főt foglalkoztató japán cég jöhet Vásárhelyre

A múlt heti közgyűlésen egyhangúlag támogatta a képviselő-testület azt az előterjesztést, melynek értelmében a hódmezővásárhelyi ipari parkban értékesítésre jelölnek ki egy területet annak a japán élelmiszergyártó cégnek, amely gyárat hozna városunkba. Nem ők az egyetlenek, hiszen a közelmúltban egy másik cég, Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb bútor- és építőipari lemezgyártója, a szombathelyi Falco Zrt. is érdeklődött – ők is telket vásárolnának városunkban.

Foglalkoztatás szempontjából igen jelentős esemény lenne Vásárhelynek, ha sikerülne – hangsúlyozta Márki-Zay Péter a legutóbbi közgyűlésen a japán élelmiszergyártó cég esetleges idetelepülése kapcsán. Azt is elmondta: ez a cég nem kínai, nem környezetszennyező, és remélhetőleg nem migránsmunkásokkal fog működni. Vásárhelyen főleg az alacsony iskolai végzettséggel rendelkező, és női munkavállalóból van többlet Vásárhelyen, ilyen szempontból tehát ideális lenne ez az élelmiszer-gyár.

A polgármester a VTV időben című műsorában elmondta, nagyon remélik, hogy a cég – amely 2028-tól tervez 300 főt foglalkoztatni, később pedig akár 500-600 főt is – Hódmezővásárhelyet fogja választani, és ezt még Lázár János sem fogja megakadályozni. Ugyanennek a cégnek egyébként jelenleg is van már egy üzeme Kecskeméten.

Mégsem egy akkumulátorgyár, vagy kínai gyár, mint ami most Makón, vagy Szegeden épül. […] Egyik oldalt látjuk, hogy 50 embert leépítenek és ez nagyon szomorú, a másik oldalról látjuk, hogy egy 300 fős cég érdeklődik, 50 fős gyorsétterem nyit Vásárhelyen, és ha nem itt, akkor a környékben lehet majd munkát találni. […] Nincs olyan aggodalmunk, hogy hódmezővásárhelyi emberek ne tudnának elhelyezkedni. Speciálisan az alacsony végzettségű, nyugdíj előtt álló, idős, legyengült dolgozóknak, nekik több szociális foglalkoztatóra lenne szükség, ez igaz. De aki egészséges, képzett, ereje teljében levő munkavállaló, azért kapkodnak a cégek ma Magyarországon és Hódmezővásárhelyen is.

– hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!