Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csomagolt szőrgombócokra bukkantak a pénzügyőrök – videóval

Cuki kiskutyák kuporogtak a cigarettát rejtő csomagok alatt egy román furgon rakterében, amikor a sofőrt ellenőrizték a pénzügyőrök. A férfi sem a kölyökkutyákkal, sem a cigarettával nem tudott elszámolni.

Romániából Németországba tartott az az autó, aminek a raktere az adózatlan cigarettán kívül, bichon fajtajellegű kölyökkutyákat is szállított. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M1-es autópálya ácsi pihenőjébe kikísérték a furgont. Kiderült, hogy a raktér platóján 230 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vittek, ahol a dobozok és bőröndök alatt, négy, alig nyolchetes, hófehér szőrgombóc mocorgott.

A sofőrnek az állatokhoz nem voltak érvényes okmányai, továbbá azt mondta, hogy az elrejtett cigarettáról semmit nem tud. A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kutyáknak oltásuk, chipjük, és állatútlevelük sincs, így okmány hiányában és fiatal koruk miatt sem szállíthatók. A kölyköket egy állatvédő egyesület fogadta be. A pénzügyőrök az adózatlan füstölni valót lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

2022-ben a NAV százötvenedikként írta alá az Állatvédelmi Kódexet. Idén 49 kölyökkutya illegális kereskedelmét hiúsították meg. Az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelicet és macskákat is találtak a pénzügyőrök szolgálat közben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!