Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Leállította a kormány a Modern Városok Programot

Tegnap este későn jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, ami az Ukrajna területén fennáló fegyveres kofliktusra illetve humanitárius katastrófára tekintettel, és ezek magyarországi következményeire hivatkozva leállítja a Modern Városok Program támogatását. Az eddig el nem költött, de már kiutalt összegeket vissza kell küldeniük az érintett önkormányzatoknak,

Hódmezővásárhelyen ez az alábbiakat érinti:

  • a kormány által már leállított minőségi otthoncsere program megszűnik – kérdés, hogy az önkormányzat fenntartásában lévő 33 Csengettyűközben lévő lakás sorsa mi lesz.
  • a kórház nem válik katona-egészségügyi szolgáltatás ellátására jogosulttá
  • a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum fejlesztése, ennek keretében a Kalmár Zsigmond Szakközépiskola, az Eötvös József Szakgimnázium, valamint a Cseresnyés Kollégium fejlesztése is leáll
  • megszűnik a támogatása annak a 117 km kerékpárútnak, amelyet már megterveztek, rengeteg ingatlant kisajátítottak. Ez volt az a projekt, amit maga Lázár János országgyűlési képviselő is megígért Márki-Zay Péternek, amikor találkoztak 2022 tavaszán.

A jelenlegi városvezetés számos kritikát kapott azért mert nem haladtak a Modern Városok Programban meghatározott projektek. Összefoglalónkat a helyzetről akkor írtuk, amikor Csepreghy Nándor a helyi rádióban Márki-Zayt okolta azért, mert nem halad Vásárhelyen a program.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!