Már a bicikliút tervei készülnek a Tóth malom utca mellé

Az épülő Tóth malom utca mellett gyalogos közlekedésre is alkalmas, 3 és fél méter széles bicikliút is fog létesülni, ennek tervei már elkészültek – erről számolt be ma a Gyorshír szolgálat.

A bicikliút eddig a vasúti aluljáróig vezetett, ennek folytatását tervezte meg a városfejlesztés a Tóth malom utca mellé, egészen a Síp utcáig. Ez azonban még nem most azonnal valósul meg, egy ideig majd a hamarosan elkészülő közúton fognak közlekedni a kerékpárosok is. A közvilágítást pedig átmenetileg ideiglenes napelemes lámpatestekkel oldják majd meg, de ennek terveztetése is folyamatban van.

A projekt összesen több százmillió forintos tétel, ennek első lépcsőjét, a Tóth malom utcát készíti el idén mintegy 100 millió forint értékben a város, jövőre pedig a kerékpárúttal szeretnék folytatni – a város anyagi lehetőségeinek függvényében akár saját forrásból is.

Márki-Zay Péter arra intette a leendő közlekedőket, hogy addig, amíg a bicikliút el nem készül, a kerékpárosokra tekintettel óvatosan vezessenek.

A tervekről a polgármester részletesen beszámolt:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!