Vásárhelyen egyre jobb ovisnak lenni

11 óvoda kap új kültéri játszóeszközöket mintegy 12,2 millió forintért. Márki-Zay Péter polgármester ma délelőtt két óvodában is jelen volt a játszóeszközök telepítésénél.

Az Oldalkosár 14 szám alatti óvodában a közbeszerzést megnyert cég, a Haász Kft két játszóvárat és három homokozót is telepít, amelyek közül az egyik hajó alakú lesz.

Kardos Szilvia intézményvezető elmondta, hogy nemrégiben az óvoda alapítványa a város támogatásából illetve a szülők és támogatók felajánlásának köszönhetően már megújították az óvoda udvarának egy részét, de most az új játékelemekkel véglegessé válik a kültéri játékpark. Sirkó Zoltán segítségével a Rotary sétányhoz hasonló tündérkertet is megálmodtak az óvoda udvarára, ennek megépítése folyamatban van, forrást egy E-ON pályázatból nyertek hozzá.

Nagy öröm volt az Észak utcai óvodánál is, ahol a gyerekek egy része a sétából megérkezve birtokba is vette az éppen akkor leszállított gyermekpadok egyikét.

A többiek az ablakból kukucskálva lesték, hogyan kerül le a nagy homokozó fa eleme a teherautóról.

Az Észak utcai óvoda pedagógusai elmondták, hogy az elmúlt öt évben látványosan fejlődött az óvoda, az önkormányzat kiemelten figyelt rájuk, de civilek is segítették őket, például a Rotary Club.

Márki-Zay Péter polgármester elmondta, hogy Vásárhely családbarát város, kiemelten fontosak a legkisebbek. Az óvodák fejlesztése folyamatos, mind a 12 telephelyet igyekeznek egyformán fejleszteni. Most 11 óvoda kapott kültéri játszóelemeket 12,2 millió forint értékben, de nemsokára beltéri játékokkal is gazdagodnak majd. Egy óvoda udvarán nem maradt már elegendő hely újabb kültéri játékelemek elhelyezésére.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!