A Csiga duóval énekeltek a gyerekek a Szabadság téren

Igazi családi délutánnal ünnepelték meg szombaton a Szabadság téren élők, hogy a házak közti eddigi kaviccsal felszórt járda helyére tükörsima betonjárdát építtetett a város.

– Itt lakunk, gondoltam lehozzuk a gyerekeket ezekre a programokra. Ugrálóváron csúszkáltak és kürtőskalácsot ettek eddig – mondta Balogh-Kovács Szabina, aki gyermekeivel, Jankával és Bercivel gyorsan be is álltak a Csiga duó nézői köré.

A kétszemélyes zenekar gyorsan be is vonta a gyerekeket a közös éneklésbe, sőt a vonatozásba is, melyet a kisebbek és a nagyobbak közösen élveztek. De akadt olyan bátor kisfiú, aki felállt a duó tagjai mellé a színpadra, s egy Halloween-tök mellényt öltve, velük együtt énekelt.

Egy szám erejéig trióvá bővült a duó

Addig sem unatkozhattak a gyerekek, míg a zenekar, majd a DJ Czucu B nem kezdte szórakoztatni a Szabadság téri családi délután résztvevőit. A kisebbek az ugrálóvárat mászták meg újra és újra, boldogan kacagva csúszva le a lejtőjén. A nagyobbak pedig különféle ügyességi játékokat játszottak: például hulahoppkarikát pörgettek a derekukon, célba dobtak, vagy éppen színeztek. A felnőttek pedig megcsodálhatták a vásárhelyi hímzőponton a csodálatos hímzéseket, ráadásul vásárhely kártyát is kiválthattak nem sokkal odébb.

Nagy ügyességet kívánt a hulahoppkarika használata

Volt, aki tudta, hogy a családi délutánnal a tér házai közt átvezető járda elkészültét is ünneplik. – Nem erre lakunk, s míg csak kavics volt a járda helyén, nem erre jártunk, mert még gyalog is nehéz volt itt átkecmeregni, nemhogy babakocsival – árulta el a lányát és unokáját kísérő Gál Istvánné. A másfél éves Marcel egyelőre csak szemlélődött, s amikor kivették a babakocsiból, gyorsan vissza is kéredzkedett bele.

– Ezzel a rendezvénnyel azt a 170 méter hosszú új járdát ünnepeljük, mely nemrégiben készült el, összesen 3,5 millió forintból. Ez része annak a városi járdafejlesztési programnak, mely ősszel is folytatódik a Pethő Ferenc és a Fazekas utcákban. Most itt nagyon sokféle programmal készültünk főképp a családosoknak – árulta el Gurzó Ákos, a város brand, marketing- és kommunikációs vezetője.

Még a fiúkat is érdekelte a színezés

Kis Andrea, a városrész települési képviselője azt mondta, hogy a Szabadság tériek régi kérése valósult meg a járda elkészültével. Hiszen itt kerekesszékkel, biciklivel és babakocsival elég nehéz volt közlekedni.

Most azonban gyerekjátékká vált, többen ugyanis elektromos székkel érkeztek a vidám délutánra, s az oda vezető, a házak közti út megtétele szemmel láthatóan semmilyen akadályba sem ütközött a tükörsima járdán.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!