Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ötmilliót sikkasztott a nagyáruház diákmunkása – videó

Vádat emeltek azzal a fiatal felnőttel szemben, aki az egyik nagyáruházban hónapokon át saját zsebre dolgozott. 

A vád szerint a 21 éves férfi 2020 januárjától az egyik nagy hatvani áruházban diákmunkásként dolgozott, ahol április hónaptól kezdődően pénztárosi feladatot látott el. A vádlott módszere az volt, hogy indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva a vásárlók által a termékek ellenértékeként kifizetett összegből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat egy blokkba tekerve a ruházatába rejtette és minden esetben így távozott a pénztártól. A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5.673.000 forintot sikkasztott. A vádlott ruházatában a tettenéréskor 250.000 forintot találtak.

A járási ügyészség a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja.

A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és ezen túlmenően 150.000 forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a férfit az okozott kár megtérítésére.

A felvételen a vádlott cselekménye, továbbá a tettenérése napján az elszámoltatása látható, melyeket a biztonsági kamera rögzített. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!