Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Jól döntött a város, hogy szárazságtűrő növényeket ültettek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint ez volt az eddigi legmelegebb szeptember Magyarországon a mérések óta. A klímaváltozással kapcsolatban az önkormányzat idén már változtatott a növényalkalmazásban.

Az Alföld jelentős részén a 20 fokot is meghaladta a havi átlagérték, de ha jobban szemügyre vesszük a térképet láthatjuk, hogy Hódmezővásárhelyen és szűkebb térségében 21,3 C fok volt a középhőmérséklet, amely az országban a legmagasabb értéknek tekinthető.

Az önkormányzat zöldfelületeinek gondozását bemutató oldalán azt írták: jelentősen át kell gondolni a városi zöldfelületekről történő gondolkodást, amely azok megőrzésére és fejlesztésére is irányul. A növényalkalmazásban fenntartható növénytársulások használata szükséges, amely során a növényalkalmazás illeszkedik a klímaváltozás szélsőséges jelenségeihez

Az önkormányzat ezért lépett idén és a városi zöldfelületek növényalkalmazásában már az egynyári virágok helyett szárazságtűrő évelők díszítették a várost. Ezeknek ékes példája a tavaly átadott Rotary-tanösvény, vagy a ma átadásra kerülő Hősök Tere felújításának első üteme.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!