Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Állatok világnapja alkalmából mond köszönetet a Szegedi Vadaspark

Ezt a napot – Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emléknapját – 1931-ben, a Firenzében megtartott környezetvédelmi konferencia nyilvánította az Állatok világnapjává. Mint közösségi oldalán a Szegedi Vadaspark írja, október 4-én nemcsak az állatok, de az Állatgondozók világnapját is ünnepeljük 2015 óta.

A jeles nap alkalmából az Agrárminisztérium közleményt is kiadott: Manapság a vadon élő állatfajokat az élőhelyeik pusztulása mellett leginkább a határokon átnyúló, illegális kereskedelem veszélyezteti, amely fajok tömegének kipusztulásáért felelős, óriási gazdasági károkat okoz, és a Föld egyes régióinak biztonságát is veszélyezteti. Ez nemcsak a természetre, a biológiai sokféleségre, a védett fajokra és az élőhelyekre jelent fenyegetést, hanem az emberi társadalmakra is – írják. Az idén 50 éves CITES (Egyezmény a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről) évfordulóján fontos felhívni a figyelmet a vadon élő állatok és növények védelme érdekében végzett tevékenységre, valamint arra, hogy ezt a munkát folytatni kell, és még nagyobb hangsúlyt kell fordítani az illegális kereskedelem felszámolására világszerte – hangsúlyozza a közlemény.

A Szegedi Vadaspark pedig a mai napon még 15 óráig várja izgalmas programokkal az ovisokat és iskolásokat, amelyhez nem szükséges regisztráció.


    

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!