Kétszer akarta kirabolni ugyanazt a benzinkutat

A 22 éves férfi elsőként 300 ezer forintot vitt el, menekülés közben kiszakítva az ajtót, másodszor már attól nyakába kapta a lábát, hogy rászóltak, vegye le a maszkját.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt, és fegyházbüntetést indítványoz egy 22 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben késsel fenyegetve rabolt ki egy óbudai benzinkutat, majd menekülés közben kirúgta az üzlet ajtaját. A vádlott két nap múlva visszatért, hogy újra raboljon, a tervében azonban megzavarták, ezért ekkor zsákmány nélkül menekült el. A bíróság az ügyben hamarosan előkészítő ülést tart.

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 9-én, hajnalban, egy III. kerületi benzinkúthoz ment azért, hogy az aznapi bevételt erőszakkal megszerezze. A férfi az arcát maszkkal eltakarva bement az üzlethelyiségébe, ahol egyenesen a pulthoz lépett, majd elővett egy kést, és azzal fenyegette a pult mögött álló alkalmazottat, miközben a bevételt követelte. Az eladó a fenyegetés hatására átadta a támadónak a kasszában lévő több mint 300.000 forint bevételt, amelyet megszerezve a vádlott futva próbált távozni az üzletből, amelynek ajtaja azonban nem nyílt ki. A menekülés érdekében az elkövető többször nekirohant az ajtónak, nagy erővel belerúgott, így az ajtó kiszakadt a helyéről, a vádlott pedig elfutott a helyszínről. A rongálással a férfi csaknem 400.000 forint kárt okozott.

2022. november 11-én, este, a vádlott ismét megjelent ugyanannál az óbudai benzinkútnál azért, hogy a bevételt rablással megszerezze. A férfi megint eltakarta az arcát, és úgy akart belépni az üzletbe, ekkor azonban a benzinkút egyik alkalmazottja rászólt, hogy vegye le a maszkot, ezért a vádlott elállt a tervétől és elszaladt a helyszínről.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, valamint rablás előkészületével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A bíróság az ügyészség indítványára a vádlott letartóztatását a vádemelés után is fenntartotta, és az ügyben 2023 novemberére tervezi az előkészítő ülés tartását.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!