Hazai pályán győzelemmel nyitott a Kosársuli

Remek utolsó negyeddel a Vásárhelyi Kosársuli 85-71-re legyőzte péntek este a Pénzügyőrt az NB I/B Zöld csoportjának 2. fordulójában, így sikerrel mutatkozott be a hazai közönségnek az új szezonban.

Vásárhelyi Kosársuli-Pénzügyőr SE 85-71 (22-19, 18-19, 17-15, 28-18)
NB I/B Zöld csoport, 2. forduló. Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: dr. Varga, dr. Danka, Nagy.

Kosársuli: Borbáth 21/9, Kass 10/3, Balogh 14/9, Pinnyey 17/6, Bálint 18/6
Csere: Filak 3/3, Béres 2, Knyur -, Bősz -, Kruzslicz -, Bereczki -, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Pénzügyőr: Tóth Z. 19/3, Nyikos 4, Tóth K. 5, Kerkai 16, Barócsi 6
Csere: Magda 10/9, dr. Szekeres 5, Nemes 4, Karakó 2, Horvát -, Dely –
Vezetőedző: Király Márió

Vuk Pavlovic:

Az első győzelmet mindig nehéz megszerezni, épp ezért nagyon örülök, egyben gratulálok a csapatnak, hogy ez most megvan nekünk. A Pénzügyőr kemény ellenfél volt ma, három negyeden keresztül egálmeccset játszottunk, sokszor kifogtak rajtunk a védekezésükkel és sokszor nem találtuk a megoldásokat. A dobásaink sem úgy ültek, ahogy szerettük volna, aztán a negyedik negyedben olyan energiával jöttünk ki a pályára, olyan védekezést produkáltunk és annyira egyben volt a csapat, hogy magabiztosan tudtunk nyerni a végén. A munka által, amit napról napra beleteszünk, ilyen negyedeket tudunk produkálni. Nincs megállás, folytatódik tovább az edzés, a gyakorlás, nagyon sokat kell javítanunk a játékunkon, és bízom benne, hogy lassan idegenben is fogjuk kamatoztatni a befektetett energiákat. Gratulálok a Pénzügyőrnek és további sok sikert kívánok!

Az U20-as csapat ismét fölényes győzelmet aratott: 57-18-at félidő után 114-38-ra verte a TFSE-PSE-t. Bereczki dupla-dupláig (27 pont, 12 lepattanó) jutott, de Filak, Gedai, Lehoczki, Knyur, Kruzslicz és Megyesi is eljutott minimum tíz pontig.

Folytatás október 8-án, vasárnap a Sopron otthonában.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!