Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Orbán azt vizionálta, jövőre Magyarországon lesz a legnagyobb a gazdasági növekedés

Van olyan világcégtől származó előrejelzés, amely szerint könnyen lehet, hogy 2024-ben Magyarországon lesz a legnagyobb a gazdasági növekedés. Emellett a beruházásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően javult a magyar gazdaság versenyképessége is. Mindezek együtt megadják a reményt arra, hogy 2024 a gazdasági növekedés visszaépítésének éve lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A tizenhárom évnyi kétharmad után még visszafelé mutogató Orbán kijelentette: a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek a nyugdíjból, a mostani kormány pedig a koronavírus és a háború ellenére sem tette ezt.

Az inflációról azt mondta, világ ahhoz szokott, hogy a jegybankok megoldják az ilyen helyzeteket, de az energiaárak növekedése miatt be kellett avatkoznunk és sikerrel jártunk, lefaragtuk az inflációt. Az év végéig egyszámjegyű infláció lesz, jövőre pedig 5-6 százalék körül alakulhat ennek a mértéke.

Beszélt arról is, „a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz” a háborúhoz való hozzáállásban és szerinte a magyar parlament 2 éven belül biztos nem támogatná Ukrajna EU-s tagságát. Jutott idő ,,Brüsszelezésre” is:

Brüsszel a tagállamoktól több pénzt kér, miközben az magyar uniós pénzeknél pedig továbbra is megy az időhúzás. A Magyarországnak járó források már Ukrajnában lehetnek, de ezt nem tudjuk pontosan, mert Brüsszel nem beszél világosan. Brüsszel 3 milliárd euróval tartozik hazánknak.

A miniszterelnök szerint Magyarország mindent teljesített, ennek ellenére Brüsszel nem akarja odaadni a nekünk járó forrásokat.

Miközben vendégmunkások százezreit várják az erre felhatalmazott magyarországi vállalatok, Orbán Viktor azt mondta, a migráció komoly veszélyekkel jár: bűnözés, erőszak, együttélési nehézségek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!