Lázár János bérbe adta Lázár János Boldizsár földjét

Egyik olvasónk hívta fel rá a figyelmünket arra a nyilvános dokumentumra, melyet hirdetmenyek.gov.hu weblapon tettek kötelezően közzé.

Nem lenne érdekes, ha nem a jelenleg miniszterkedő és a vásárhelyi-makói választókerület parlamenti képviselője posztját is betöltő Lázár János családjáról lenne szó. Így viszont igen, főleg azért, mert a miniszter életrajza szerint a 2004-ben született nagyobbik fia a szűkebb családja része.

A dokumentum szerint Lázár János (Hódmezővásárhely, Nyárfa utca 44. szám alatti lakos) haszonélvezőként adja bérbe Lázár János Boldizsár (Hódmezővásárhely, Zsoldos utca 1. szám alatti lakos) a Hódmezővásárhely, külterület 0463/102. helyrajzi szám alatt nyilvántartott 4,7395 hektáros, 164,93 aranykoronás szántó megnevezésű termőföldjét, idén október 1-tól 2028. október 10-ig.

A megállapodás szerint ennek évi bérleti díjat 150 ezer forint/hektár, azaz jelenleg évi 710 ezer 925 forint.

A szerződő felek megállapodtak azonban abban, hogy a bérleti díj összegét minden esztendőben felülvizsgálják és megállapodtak abban is, hogy a haszonbérleti díj összege évente minimum az előző évi inflációval emelkedik.

A teljes haszonbérleti szerződés szövege itt olvasható.

De, akinek nincs kedve keresni, annak idetűztük.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!