Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Novemberben érkezik a nyugdíjemelés

Mivel visszamenőlegesen érkezik a kiegészítés, átlagosan nagyjából 85 ezer forintot kapnak majd az idősek novemberben. Az újságírók kérdéseire Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra válaszolt.

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a mai kormányinfóról.

  • Havi 6537 forinttal emelkedik az átlagnyugdíj összege így 217 232 forintra nő. Az emelés visszamenőleges lesz, így átlagosan nagyjából 85 ezer forintot kapnak majd az idősek novemberben.
  • Ősszel nyújtják be a szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, amely a civil szervezeteket és a sajtót szabályozhatja, de pontos részleteket még nem tudtunk meg Gulyás Gergelytől.
  • A városi CSOK esetében alacsony kamat mellett lehet majd jelentős hitelhez jutni, akik gyermeket vállalnak, azok esetében pedig támogatássá alakul a hitel. A hitelt/támogatást használt lakásra, és cserére is lehet majd használni. A végleges javaslat még nincs készen.
  • A kormány szeretné elérni, hogy a környező országokban tapasztalható szintnél ne legyen magasabb a benzin ára Magyarországon.
  • A kormány átvette az infláció elleni küzdelmet a jegybanktól. A jegybank nem tudott mit kezdeni a magas infláció ellen, ezért a kormány küzd ellene – mondta Gulyás Gergely, aki szerint átvette a kabinet ezt a feladatot.
  • Hamarosan jön a vasútfejlesztési koncepció, amely évekre meghatározza majd a vasútfejlesztést. Ehhez azonban az is kell, hogy jöjjenek a brüsszeli források.

(Forrás: rtl.hu)

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!