Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Levi majdnem teljes életet élhetne egy műtét után

Szombaton jótékonysági futást rendeznek Kishomokon a Vásárhelyen élő kis Leventéért, akinek műtétre volna szüksége egy teljesebb élethez. Ma a kisfiú édesanyja számolt be nekünk arról, min mentek eddig keresztül, és milyenek Levi kilátásai.

A most négy éves Levente nem olyan, mint átlagos kortársai. Mozgásfejlődése megkésett, 2,5 éves volt, amikor először fel tudott állni kapaszkodás nélkül. Rengeteg orvos vizsgálta a kisfiút, de sokáig nem tudták megállapítani, mi a gond. Azóta van egy diagnózisa: centrális parézis. A problémát valószínűleg egy a szülés alatti kisebb oxigénhiányos állapot okozta, és azzal jár, hogy Levi alsó végtagjainak izmai túl feszesek.

A kisfiú édesanyja elmesélte nekünk: orvostól-orvosig hordták Leventét, keresték a megoldást, hogyan tudnának neki segíteni.

– Volt olyan orvos, aki azt mondta: „Anyuka, mi a problémája, hiszen jár a gyerek!”

– idézi az édesanya. Pedig Levi folyton elesett, nehezen állt fel, és egy kisebb lépcsőről sem tudott leugrani. A lábfeje befelé áll, térde bedől, így nem tud szaladni, mint a barátai, meséli az anyukája, Varga-Csiki Kata. A kisfiút jó ideje Dévény tornára hordják Szegedre, ez sokat segít rajta, de ahhoz, hogy teljesebb életet élhessen, ez nem elég. A családot hosszú kálvária után Pécsen, a Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központban végül egy gyógytornász karolta fel, és adott iránymutatást: egy Spanyolországban, Barcelonában élő orvost, Igor Nazarovot ajánlotta nekik, aki meg tudná műteni a kisfiút egy kíméletes műtéti eljárással, melynek során kis izombemetszéseket ejtenének a kisfiú testén. A beavatkozást követően 12 napig nem állhatna lábra, de azután igen, és elkezdődhetne a műtét utáni terápia, gyógytorna, amely után Levente közel száz százalékos életet élhetne.

A külföldi műtét és az azt követő egyéves terápia nem kis költség – mintegy 3,5 millió forint -, a családnak ezért segítségre van szüksége. A bizalom és a jó tapasztalat egyébként adott, hiszen támogatja őket a Sára Lépteiért Alapítvány is: ennek alapítója szintén egy olyan szülő, akinek hasonló problémával küszködő gyermeke van. Őt is Nazarov doktor műtötte, sikeresen.

Levi anyukája, Kata elmesélte még, hogy kisfia közösségbe jár: a Kertvárosi Katolikus Óvodába, ahol csodálatosan támogató környezetben tudhatják őt, vigyáznak rá az óvónők, és mindig mindenbe igyekeznek belevonni, amit az átlagos gyerekek is csinálnak.

A szombati 3 km-es kishomoki jótékonysági futásra várnak mindenkit, aki segíteni tud és szeretne Levinek és családjának.

Bármilyen kis összegű felajánlásnak örülnek, és rendkívül hálásak mindenkinek, aki eddig segített, és aki ezután fog – hangsúlyozta az édesanya.

Sára Lépteiért Alapítvány
11735005-26062082

IBAN: HU02 1173 5005 2606 2082 0000 0000

BIC: OTPVHUHB

Közlemény: Levente

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!