Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Fegyverrel mászott át egy fiatal a határkerítésen

Mórahalomnál. Meg is fenyegette vele a rendőröket.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást egy török állampolgár ellen. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a távfelügyeleti rendszert kezelő rendőrök szeptember 25-én, 9 órakor észleltek Mórahalom térségében egy kisebb csoportot, amelynek tagjai létrán másztak át szerb oldalról a határkerítésen.

A helyszínre irányított két határvadász és egy rendőrjárőr a határkerítések közötti manőverúton akart intézkedni az ott feltartóztatott fiatalkorúval és társával szemben, míg harmadik társuk a létra tetején tartózkodott.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú elővette a ruházatába rejtett működőképes maroklőfegyvert, azt csőre töltötte és tőle 1-2 méter távolságból az intézkedni kívánó rendőrökre fogta.

Eközben a harmadik, szintén ismeretlen személyazonosságú férfi, fiatalkorú társához hasonlóan lőfegyverrel – kerítéshez támasztott létráról Szerbia felől – fenyegette a hivatalos személyeket. Az elkövető magatartásával biztosította, hogy a rendőri intézkedés meghiúsuljon, így ő és a két kerítés között tartózkodó társa vissza tudjon jutni Szerbiába.

Lövés és személyi sérülés nem történt.

Ugyanebben a térségben 11 órával később 23 illegális migránst tartóztattak fel az egyenruhások, akik között a reggeli intézkedésben részt vevő határvadász felismerte azt a fiatal férfit, aki korábban lőfegyvert fogott rá, ezért kiemelték a csoportból és előállították.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a fiatalt, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!