Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Jelest kapott a menzai étel a minőségére

Ezt Márki-Zay Péter polgármester jelentette be a tegnapi közgyűlésen, miután a helyi ellenzéki képviselők tolmácsolták az étellel kapcsolatos újabb lakossági kifogásokat.

Galambos Kornélné képviselő azzal nyitotta meg a Prizma Food Kft. ételének minőségét kifogásoló felszólalások sorát, miszerint panaszok érkeztek hozzá az idősek és óvodások diétás étkeztetésével kapcsolatban. Ezek szerint nincs különbség a cukrosok és a tejérzékenyeké közt. Az ételek sokszor büdösek, hússzeleteket nem kapnak, s az edények is büdösek vagy piszkosak. A kórházból érkező diétás ételek sokszor hidegek. A képviselő azt mondta: egy anyuka már-már mosléknak nevezte a híg, vegetás levest és a kis sárgarépát, a főtt krumplin tokányként pedig egy kis húsleves volt. Közölte, két év óta folyamatosak a panaszok az ételre, de ezekre sosem kapnak választ.

Bálint Gabriella szerint pedig jóval kisebb adagok érkeznek, az idősek pedig hiába írtak levelet a Prizmának, ők sem kaptak választ.

Márki-Zay Péter az észrevételekre azt mondta, hogy a kormány rendelete szabályozza mit és mennyit adhatnak a menzán, ahol azonban vegetát nem is lehet adni. – A fideszes hatóságok vizsgálata szerint a cég betartja maradéktalanul a rendeleteket. Nálunk nagyobb adagot adnak, mint máshol, éppen a sok panasz miatt – emelte ki.

A városvezető szerint is sok a jogos panasz, de az utóbbi időkben sokkal kevesebb, s a menzán már az „A” mellett „B” menü is választható és bevezették a kártyás rendszert – épp a várossal való egyeztetések eredményeként.

Megírtuk: a nemrégiben a céget és a Bajcsy utcai konyhát meglepetésszerűen felkereső Nébih ellenőrnek is ízlett a menzakaja, s a konyhát is 97 százalékosra értékelte.


A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!