Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Cseresnyés nevelője, Kiss Pál magyar bajnok lett gerelyhajításban

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium nevelőtanára az elmúlt hétvégén a szenior atlétikai versenyen gerelyhajítás versenyszámban magyar bajnoki címet szerzett Budapesten. A nyár folyamán eseménydús, eredményekben gazdag versenyszezonban vett részt.

A Vásárhelyi Médiacentrumot arról tájékoztatta, idén májusban felkészülési versenyen volt Tatabányán és Szekszárdon. Sajnos nagyon kevés a magyarországi versenylehetőség, ezért külföldön mérettete meg az eredményeit. Versenyzett Szlovéniában, Horvátországban, Szlovákiában és sokszor Ausztriában. Ezeken a nyílt nemzeti bajnokságokon sikeresen szerepelt, mindenhonnan győztesen jött haza. A hétvégén a magyar bajnoki címet is elhozta.

Az osztrák nemzeti bajnokságon

Szenior sportolóként már 2010 január óta aktívan sportol. Az egész évben hetente 5-6 napot készül a versenyeire. Kivétel talán csak a karácsonyi időszak, amikor tart egy pár hetes pihenőt. Évente 10-14 versenyen indul, ezek általában külföldön vannak. Az edzéseit igyekszik céltudatosan, változatosan felépíteni, ezért minden alkalommal várja a következő napot.

Nagyon sok érmet szerzett, 2010 óta egy-két kivétellel minden versenyét megnyerte. Talán, ha ki kellene emelnie egyet, az a 2019-es Velencében (Olaszország) megrendezett Európa Bajnokság lenne, ahol nagy fölénnyel nyerte meg az Európa bajnoki címet.

Nagyon sokat jelent az a közeg, amiben versenyzek, számtalan ismerős sporttársam lett. Látom, hogy hasonló korúak és idősebbek is szívvel-lélekkel, mosolygós céltudatossággal versenyeznek. Mindenhol érzem a kitüntetett figyelmet, ami felém irányul. Sokan kérnek tőlem segítséget, tanácsot. Én szívesen segítek, ők igyekszenek végrehajtani a megbeszélteket. A rendszeresen felépített edzésmunka hatására a mai napig érzem a gerelyhajításom technikai fejlődését, ezért folyamatosan nyerem a versenyeimet, ami ugyancsak motivál

– árulta el, hogy mi motiválja ennyi idő után is.

A Cseresnyés kollégiumban egész évben rendszeresen heti 70-80 főnek biztosítanak mozgáslehetőséget a következő sportok gyakorlásával: lány és fiú foci, kondi edzések (súlyzós, kardio), sakk és sokan ping-pongoznak szabadidejükben. Évente többször viszik tanulóikat sportversenyekre is: Kollégiumi találkozó, HSZC Kollégiumi sportnap, Mozdulj!2024, Kolimpia.

A Kolimpia, a kollégiumok közötti olimpia

Kiss Pál igyekszik megfelelő sporteszköz-hátteret beszerezni, amit folyamatosan fejleszt, karbantart. Figyelemmel kíséri az egyéni észrevételeket a fejlesztéssel kapcsolatban és próbálja azokat megteremteni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!