Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Visszaadott egy ezrest a fiatalkorú rabló az áldozatának

Előbb fejbe verte áldozatát, majd kirabolta, de visszaadta a mobilját, majd elvette a pénzét. Aztán egy ezres is visszaadott, hogy az áldozata haza tudjon utazni.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú ellen rablás bűntette és lopás vétsége miatt. A fiatal az utcán leszólított sértettől cigarettát kért, majd többször megütötte, ezután pénzt követelt, majd a pénztárcájából kivett 23 000 forintot, de utazásra a sértettnek visszaadott egy ezrest. Más alkalommal egy faépületbe ablak betöréssel behatolva különböző értéktárgyakat lopott el.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. május végén, hajnalban, lakóhelyén, egy borsodi településen az utcán gyalogosan közlekedő férfit leszólította cigaretta kérés ürügyével. A férfi mondta, hogy nem dohányzik, ezért nem tud adni, mire a vádlott hátulról két alkalommal fejen ütötte, amitől a férfi földre került, a zsebéből kiesett a mobiltelefonja. A fiatal a telefont felvette, de a férfi kérte, adja vissza a munkájához szüksége van rá, így a vádlott visszaadta, viszont azt követelte tőle, hogy adjon pénzt. A sértett tartva az újabb bántalmazástól 10 000 forintot ígért, elővette a pénztárcáját, amit viszont a támadó kirántott a kezéből és magához vett 23 000 forintot. A sértett viszont kérte, hogy utazásra adjon vissza valamennyi pénzt, mire a vádlott visszaadott egy 1.000 forintost.

Az elkövető 2023. május második felében a délutáni órákban lakóhelyén egy panzióhoz tartozó faépületbe ablak betöréssel bement, onnan elektronikai készülékeket, evőeszközöket, tányérkészletet lopott el 43.000 forint értékben.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!