Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szabó Margit: a közgyűlés egységesen foglaljon állást Lázár János zsarolásával szemben

A mai közgyűlésen a napirend előtti megszólalások után felszólalási jeggyel Szabó Margit Momó is szót kért. Kérte, hogy a város minden lakója érdekében a képviselőtestület foglaljon egységesen állást Lázár János miniszternek a Rádió 7-ben többszörösen elhangzott fenyegetéseivel szemben. Felszólalása előtt, mint ahogy már máskor is, a fideszes képviselők kivonultak a teremből.

– Nemrégiben olyan felháborító fenyegetés érte városunkat, amelyre egy képviselő-testületnek, közgyűlésnek véleményem szerint mindenképpen reagálnia kellett volna, egységesen állást kellett volna foglalnia – kezdte hozzászólását Szabó Margit, ami után felidézte, mi is hangzott el Lázár Jánostól a Rádió 7-ben: – Amennyiben a vásárhelyiek újra Márki-Zay Pétert választják polgármesternek – ez persze szívük joga, tette hozzá megértően – a kormánytól semmiféle támogatásra nem számíthatnak.

– Talán vannak a helyiségben olyanok, akiknek elég volt a tegnap esti megmozdulás, melyet a felháborodott, jóérzésű városlakókkal szerveztünk, vagy olyanok, akik legbelül sunnyogva, mosolyogva nyugtázzák, hogy hibáztatni a hatalom azt fogja, akik ők maguk is folyamatosan – a gazda vagy a gyűlölet, esetleg a hatalomvágy parancsára – támadnak: Márki-Zay Pétert, a város megválasztott polgármesterét -mondta Szabó Margit Momó.

Majd hangsúlyozta: nemcsak Márki-Zay Pétert, hanem a város minden egyes lakóját büntetik így. – A hatalom szemében bűnösök, bűnös város vagyunk. Büntetik a Márki-Zay Péterre szavazókat, mert rá szavaztak. Ezzel pedig minden ellenzéki városnak üzennek, minden ellenzéki szavazónak, hogy mihez is tartsák magukat. De büntetik a Fideszre szavazókat is az eredménytelen hazudozásért, szófosásáért, trollkodásért, amivel már több, mint öt éve képtelenek leváltani Márki-Zay Pétert.

Pedig a „főnök” már többször megüzente, hogy Vásárhelyt vissza kell foglalni. Ismerjük Lázár Jánost, tudjuk, mit tesz azokkal, akik nem rögtön hajtják végre a parancsait

– emelte ki Szabó Margit. Hozzátette: – Önöknek itt a képviselő-testületben kötelességük a város minden lakójának érdekeit képviselni, tekintet nélkül arra, hogy hova szavazott, kire szavazott, kire nem szavazott. Én egyszerű emberként már megtettem, amit tehettem, feljelentettem Lázár Jánost. Nem tudom, Önök mit, nem tudom hogyan tehetnek, de biztos vagyok benne, hogy Önöknek dolga van most.

Véleménye szerint, akkor, amikor Lázár János megzsarolta a vásárhelyieket, egyúttal fel is szabadított minket, akaratlanul egy felhívást tett közzé: vásárhelyiek, ne fizessetek egy fillért se a költségvetésbe, mert minden forintotokat, amit befizettek, más, fideszes városok támogatására fogunk fordítani – ezt a kijelentését én csak így tudom értelmezni – mondta Szabó Margit.

Ha nem kapunk semmit, akkor mi se adjunk semmit. Ha Budapest ezt meg merte tenni, akkor Vásárhely, ez a bátor város miért ne tehetné meg, hogy azt mondja: nem fizetünk adót, ha nem kapunk semmit.

– fogalmazott.

– Ha a képviselő-testület nem tesz semmit, akkor beletörődik abba, hogy úgyis a zsarolás győz. Ezért arra szólítom fel Önöket, tegyünk meg minden azért, hogy ez a kormány ne tudjon maga alá gyűrni minket, és ne legyen igaz az a mondás, hogy a hatalom, mint egy beteg tályogot, kivágja saját országából Hódmezővásárhelyt, szeretett városunkat – zárta felszólalását Szabó Margit Momó.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!