Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Már szeptembertől 46-an jelentkeztek volna a Kalyi Jag Egyesület új iskolájába

Napirend előtti felszólalásban érdeklődött a mai közgyűlésen Galambos Kornélné képviselő a tervezett Kalyi Jag közhasznú egyesület iskolanyitásával kapcsolatban a volt Táltos iskola helyén. Gyöngyösi Ferenc válaszában részletesen beszámolt a projekt állásáról.

A tervek szerint már idén szeptembertől megnyitott volna a Kalyi Jag Egyesület új iskolája, ahogy erről korábban is beszámoltunk. Gyöngyösi Ferenc alpolgármester a képviselőnő érdeklődésére elmondta: a munkálatok jelenleg is zajlanak, de még nincs meg minden szükséges engedély, ezért idén szeptembertől még nem tudott megnyitni az iskola, ahol egyébként alap- és középfokú képzés elindítását is tervezik.

Gyöngyösi Ferenc beszámolt arról, hogy múlt hét szerdán Varga Gusztávval, az egyesület elnökével és Berényi Károly alpolgármesterrel együtt ismét bejárták a leendő iskola épületét. A vízvezeték-szerelés folyik jelenleg, próbafűtést már végeztek, a beázásokat megszűntették. Több tantermet illetve a tanárit már kifestették, de egy tanteremnél a plafonon lévő beázásnyomokat még el kell tüntetni. Ezenkívül ki kell alakítani a tálalókonyhát is. Engedélyekkel még nem rendelkezik az egyesület, tehát a tanítás sem kezdődhetett még el. Szerettek volna szeptembertől kezdeni, de a felújítás elhúzódott. Az alpolgármester hozzátette: háttér-dokumentációkat látott a bejáráskor, tűzvédelmi szabályzatot, illetve érintésvédelem-felülvizsgálati jegyzőkönyvet is. Varga Gusztáv a bejárás alkalmával elmondta a városvezetés képviselőinek, hogy összesen 46 jelentkező lett volna már szeptemberre, akik közül 26-an nappali tagozatra jelentkeztek volna. Az egyesület nem tartja kizártnak, hogy keresztfélévben kulturális oktatási formákat már elindítanak – a tanári kar már rendelkezésre áll az egyesület elnökének elmondása szerint. Az emeleti részen elpakoltak, kitakarítottak. Ennek ellenére még van mit tenni bőven – összegezte a projekt jelenlegi állását Gyöngyösi Ferenc.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!