Július 1. óta nincs fennakadás a vásárhelyi hulladékudvarban

Közölte ezt a MOHU, azaz elszállították onnét a felgyülemlett különféle hulladékokat, így már van hely azok átvételére.

Mint azt még a múlt szerdán megírtuk, három hét után ismét átvették a használt autógumikat és a háztartási kisgépeket a vásárhelyi hulladékudvarban. A leadott és feltorlódott hulladék elszállítása ugyanis épp aznap kezdődött meg.

A még tavaly november 2-án megnyílt hulladékudvar igencsak nagy népszerűségnek örvendett, már az első hónapban. Itt minden vásárhelyi, mártélyi, mindszenti és székkutasi ingyen helyezheti el az e-hulladékot, veszélyes hulladékot, zöldhulladékot, építési törmeléket, sík- és öblösüveget, papírt, fémet, tetra-packot, autóabroncsot. akkumulátort és szárazelemet, használt sütőolajat illetve zsírt, építési hulladékot – amennyiben rendesen fizeti az otthoni szemétszállítás díját.

Idén július elsejétől már a Mol csoporthoz tartozó MOHU nyerte el az állami hulladékgazdálkodási koncessziót, miután az eddigi megosztott önkormányzati és állami hulladékgazdálkodási közfeladatok helyett az előbbi megszűnésével egy centralizált hulladékgazdálkodási rendszer jön létre, melyben az állam hulladékgazdálkodási közfeladata a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási résztevékenységre és a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenységre terjed ki. Az állami hulladékgazdálkodási közfeladat gyakorlásának jogát az állam kizárólag egységesen, egy eljárásban, egy és ugyanazon koncesszor részére koncessziós szerződéssel 2023. július 1-től 35 évre átengedi”

Mint megírtuk cikkünk megjelenése előtt három héttel azonban homokszem került a vásárhelyi hulladékudvarból a leadott különféle hulladékok elszállításában, ugyanis az autógumit, a háztartási gépeket, illetve az építési törmeléket, helyhiány miatt nem tudták átvenni. Ezt jól olvashatón ki is írták a kapura.

Cikkünk megjelenése előtt megkérdeztük a MOHU-t a szállítás elmaradásának okáról. Hat napnyi várakozás után ma válaszoltak: „Sajnáljuk, hogy cikke megjelenésével nem várta meg a válaszunkat.  Szeptember 13-án a logisztikai fennakadások megszűnését követően a hulladékok elszállítása megtörtént, azóta is folyamatos, a hulladékudvar működése, a hulladék átvétele telje körűen biztosított. 

A MOHU folyamatos kapcsolatot tart az üzemeltetőkkel, hogy naprakész információkkal rendelkezzen a létesítmények, illetve a szállítók kapacitásairól, igényeiről, annak érdekében, hogy valamennyi szolgáltatás folyamatosan biztosított legyen az ügyfelek részére. 

A hódmezővásárhelyi hulladékudvart üzemeltető partner azt jelezte, hogy július 1. óta nem történt olyan eset, amikor kapacitás probléma miatt megtagadták a lakostól a hulladékudvarban történő hulladék elhelyezést” – olvasható a válaszuk.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!