Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Több mint kétszázan álltak ki a Berényi család mellett

Hétfőn este fáklyás felvonulással tiltakozott egy több mint 200 fős tömeg a Berényi családot ért legújabb támadások ellen. A felvonulás a Berényi család házától a helyi, Lázár Jánoshoz közeli portál szerkesztőségéig tartott, ott beszédek hangzottak el.

Délután 7 órakor gyülekezett a tömeg a Vas és Mátyás utca kereszteződésénél, ahonnan elindult a fáklyás menet a Promenád24 szerkesztősége elé. A tüntetést azért szervezték, mert a fideszes propagandamédia összehangolt támadást indított a Berényi család ellen. Berényi Károly három gyermeke is tanít a Liszt Ferenc Iskolában. Ezt a helyi propagandamédia úgy interpretálta több cikkben is, hogy a Berényi-klán elfoglalta az iskolát, aminek fenntartói, a Domonkos rendi nővérek közvetlenül az első cikk megjelenése után közleményben kérték az írás törlését, ami nem történt meg, továbbiak születtek a témában.

Dr. Berényi Károly alpolgármester, gyermekorvos a propagandamédia szerkesztősége előtti felszólalásában felelvenítette az 5 évvel ezelőtti eseményeket, amikor karaktergyilkolás indult személye ellen, akkor is mintegy kétszázan álltak ki mellette. Azt mondta hétfő esti felszólalásában, hogy soha nem gondolta volna, hogy még egyszer ki kell majd állni érte, a családjáért.

„Magyarországon már nincsenek állampolgárok, csak szavazók! A hatalom csak e szerint kategorizál. Kettéosztotta az országot: van a Fidesz szavazó és van az egyéb. Mi ide tartozunk…

Az „egyebek” között fellelhető ellenfél ellehetetlenítésének eszköze a napi lelki terroron túl úgy tűnik, hogy kiegészül a közeli családtagok támadásával is Ezzel újabb szintet lépett a helyi „ellenzék” is. Bár ez sem igaz, mert Polgármester Úr családjának már meg kellett tapasztalnia ezt a módszert, és példát mutatva ellenállnak és igazolják mindannyiónknak, hogy még ilyen körülmények között is lehet tovább harcolni egy jobb, igazságosabb, tisztességesebb jövőért. Tehát az engem ért méltánytalanság, amiért most itt összegyűltünk, eltörpül a 7 gyermekes családot ért atrocitásokhoz képest.

De ki kell mondjuk ismét, most már az én családomat ért támadás okán is, hogy a közember gyerekei nem tehetnek arról, ha a szülei politikai szerepvállalása nem tetszik a hatalomnak.

Ők nem közszereplők!” – mondta az alpolgármester.

A tüntetésen felszólalt Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere is, aki elmondta, hogy csak úgy lehet elérni valamit, ha sok kisember összefog, és csodálatosnak nevezte az egymásért való kiállást.

Benczédi Gabriella, Berényi doktor felesége, a letámadott Berényi gyerekek édesanyja is szót kapott, aki beszédében megemlékezett édesapjáról, aki „igaz, kemény székely ember volt”, aki mindig kiállt az elvei mellett és soha nem hajolt meg a hatalom akarata előtt. Elmondta, ő ezt tanulta, és ezt is viszi tovább az életben. Gyermekei letámadását ő is elítéli.

Márki-Zay Péter is szólt az egybegyűltekhez. Köszöntötte a jelen lévő Szabó Marci bácsit, aki családtagjaival szintén átélte már a propagandamédia letámadását. A polgármester elmondta, hogy a propagandamédiában naponta 4-5 hazug, lejárató, a várost, a városvezetést lejárató cikk jelenik meg. „Sokkal kényelmesebb naponta 4-5 hazug cikket megírni, mint a városért tenni” – mondta.

Egy sor hazugságot cáfolt beszédében, olyanokat, amelyek a város szemmel látható fejlődését próbálják semmissé tenni.

Márki-Zay Péter elmondta, arra a legbüszkébb, hogy a Berényiek melletti kiálláson sokan vannak,

Itt vannak a Berényiek, a Joványok, a Szabók, és mindannyian. Ez azt jelenti, hogy Hódmezővásárhely egy igazi szeretet-közösség.

A demonstráción valóban sokan voltak, többek politikai aktivisták, Berényi doktor betegei, szomszédai, olyanok, akik maguk is megtapasztalták már a fideszmédia karaktergyilkosságát. A tömegben ott volt Hézső Ferenc és felesége, de Zeitler Ádám, a makói Jobbik elnöke is.

Vörös Jószefné a Médiacentrumnak elmondta, azért tartotta nagyon fontosnak, hogy részt vegyen a demonstráción, mert nagy tisztelője a Berényi családnak. Azt is mondta, hogy van egy nagy igazság, ami szerint él: „Akkor győz a gonosz, ha a jóság tétlen”.

Balogh Istvánné Anikó, a Csorvási Kossuth Kör elnökeként volt jelen, ő szintén nagyon fontosnak tartja, hogy kiálljon azok mellett, akiket megtámad a Fidesz rendszere, csak azért, mert ellenzékiek. Jelen esetben pedig a szüleik politikai tevékenységéért támadnak tisztességes embereket.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!