Nehéz helyzetben van Iványi Gáborék szegedi iskolája

A Szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítványának fenntartásában működik, és ősszel sokadszorra került nehéz pénzügyi helyzetbe – derül ki a Telex cikkéből. Eddig négyen mondtak fel a dolgozók közül.

Az adóhivatal a nyártól kezdve több mint félmilliárd forintot vont el az egyház intézményeitől. Az Államkincstártól azért nem került át az állami oktatási normatíva kifizetése az iskolafenntartóhoz, az Oltalom Karitatív Egyesülethez, mert a NAV tartozások miatt elvonta a pénzt.

Így a Wesley dolgozói nem kapták meg a hó elején a teljes fizetésüket: a júniusi és a júliusi bérek késve érkeztek meg. Azután, ami augusztus 10-én és szeptember 10-én járt volna, abból szeptember közepéig egy fillért sem kaptak. Szeptember 15-én kezdtek csipogni a telefonok, hogy beérkezett az átutalás, de nem azt a teljes összeget kapták meg, ami a két hónapra járt volna.

Ebben a helyzetben négy munkatárs mondott fel a majdnem 60 fős létszámú tanári karból. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a pénzügyi válság meddig húzódik el, hányan tartanak ki fizetés nélkül az iskolában, és hányan fognak távozni, ha nem javul a helyzet.

Az óvodába, az általános és a középiskolába összesen majdnem 200 gyerek jár, többségük szociálisan hátrányos helyzetű családban él. Az igazgatóhelyettes szerint a szülők hozzáállása nagyon megható, hozzák a kis 2-3 ezer forintjukat, és ide akarják adni, hogy ne szűnjön meg az iskola. Iványi Gábor azt mondta a Szeged Tv-nek, reméli, marad annyi tanáruk Szegeden, hogy nem kell bezárni az iskolát.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!