NAV 1 százalék: Vásárhelyre csurrant is, cseppent is

Egymillió forintnál is több pénzt kapott több vásárhelyi alapítvány, egyesületnek is, de akadt aki csak ötezret. A NAV közzétette az 1 százalékok felajánlási listáját.

Jellemzően nem lehet nagy pénzt szakítani a felajánlott 1 százalékokból, de azért, mely alapítványt, egyesületet sokan támogatják, az jelentős összegeket is elkönyvelhet.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal nemrégiben tette közzé az adóforintok 1 százaléka felajánlásai alapján mely támogatásra jogosult szervezet mekkora összeget is kapott. Vásárhelyiek is bőven szerepelnek a listán.

A legnagyobb összegek az egymilliót is meghaladják. Ilyen a Hódtói Általános Iskola és Gimnázium Alapítvány, a Dévény Módszer a Mozgássérültekért Alapítvány,  az Együtt a Kozmutzáért Alapítvány, a Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítvány, illetve a Hódmezővásárhelyi Szent István Alapítvány, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete, az Igéző Állatvédő Egyesület, valamint a Kisállatokért és Környezetért Alapítvány.

A legnagyobb összegek birtokosai

Nem érte el az egymilliót, de jól szerepelt a Vásárhelyi Bethlen Gábor Gimnáziumért Alapítvány: 727 513 forint, (88 adományozó), az Alföldi Porcelán Dolgozók Szociális Alapítvány: 806 328 forint (82 adományozó), az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány: 719 416 forint (118 adományozó), Dél-alföldi Biliárd Egyesület: 606 871 forint (69 adományozó), a HÓDIÁK Hódmezővásárhelyi Közhasznú Diáksport Egyesület: 871 954 forint (33 adományozó), vagy a Hód-Mentor Sportegyesület: 871 954 forint (105 adományozó).

A legkisebbek alig haladják meg az ötezret, ilyen például a Dragon Sport Klub: 5 387 forint (1 adományozó), vagy az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány: 2 947 forint (1 adományozó).

A korábban a Népkertben és az Európa parkban is művészi játszótereket telepítő Tiszta Szívvel Egyesület 402 213 forintot kapott 31 adakozótól. A Tiszta Szívvel Egyesületért közhasznú Alapítvány pedig 21 rendelkező jóvoltából gyarapodott 271 728 forinttal.

 A közismert alapítványok mellett teljesen ismeretlenek is szerepelnek a NAV listáján, melyen részletesen el is olvasható, mely alapítvány, hány személytől összesen mekkora összeget kapott.

Az Szja 1%-os felajánlásban részesült technikai számos kedvezményezettek Vásárhelyen:

Sakya Kalsang Ling (Sakya Szerencsés Földje) Buddhista Vallásgyakorlók Egyesületét 368-an támogatták összesen 2 millió 818 ezer 173 ezer forinttal.

Azt azonban tudni kell, hogy a történelmi egyházaknak felajánlott 1 százalékokat azok kapják meg, nem közvetlen azok a felekezetek, mely tagjai arról rendelkeztek.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!