Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Már ötször intézkedtek az iskolaőrök a tanévben

Bár a 2023/2024-es tanév még csak bő két hete indult el, a rendőrség a Népszavával közölte, hogy szeptember elseje óta már öt alkalommal kellett intézkedniük az iskolaőröknek.

Az előző tanévben összesen 199 alkalommal intézkedtek, amelyek alapján 109 rendőrségi eljárás indult: 79 esetben büntetőeljárás, 30 alkalommal szabálysértési eljárás. Testi kényszert 25 esetben, bilincset és vegyi eszközt 1-1 esetben alkalmaztak, rendőrbot használatára nem került sor.

A leggyakoribb esetek közé a garázdaság bűncselekménye tartozott, amelyet a testi sértés és a kábítószer birtoklás, valamint a különböző vagyon elleni cselekmények (főleg lopás) követtek, de az is előfordult, hogy az iskolába vitt szúró- vagy vágóeszközök miatt kellett szabálysértési eljárást indítani. Az év végi időszakban pirotechnikai eszközök birtoklása miatt is kellett intézkedni.

Az iskolőrök a nyári szünet alatt, részt vettek a nevelési-oktatási intézmények, a helyi és területi szervek, valamint önkormányzatok által szervezett táborok működtetésében, valamint segítették a bűnmegelőzési előadók tevékenységét is.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!