A TELEX-cikk margójára – Csak a lényeg maradt ki: Vásárhely szabadon fejlődik!

Márki-Zay Péter polgármester véleménycikke

Igen megtisztelő városunk és vezetése számára, hogy az országos sajtó pártalapításunkat övező kiemelt figyelme után, szeptember 17-én Hódmezővásárhely két cikkel is a Telex címlapjára került. Ezek közül az egyik a város megosztott közéletével foglalkozott, és bár láthatóan törekedett a kiegyensúlyozottságra, a számunkra legfontosabb kérdésben bizonytalanságban hagyta olvasóit: a politikai csatározások lebénították-e a város fejlődését?

Még aznap este elküldtem nekik az alábbi néhány sort, amit tőlem idézve szerintem segített volna az objektivitást helyreállítani, de a szerkesztőség döntése értelmében ezt már nem állt módjukban a cikkben megjeleníteni:

„Hódmezővásárhely azonban az elmúlt években kormányzati támogatás nélkül is látványosan fejlődött: a korábbi fideszes vezetés által bezárt bölcsődét, kempinget felújítva újranyitották, csúszdapark épült a strandon, számos utca és park szépült meg és kapott új burkolatot, új utak épülnek, megújult a közvilágítás, ingyenes buszjáratokat vezettek be, a városházát és több történelmi épületet most újítanak fel saját forrásból, az idősek otthona, a szociális lakótelep energetikai felújításon esett át – mindezt úgy, hogy közben a város Fidesztől örökölt adósságának kétharmadát visszafizették és teljesen eltörölték a korábban az ország legmagasabb lakossági építményadóját. Hódmezővásárhely már korábban is az ország legbiztonságosabb megyei jogú városa volt, de most a KSH idei felmérésében a 25 város közül a 10. helyen végzett, többek között azért, mert az egész országban itt a legelégedettebbek a lakosok a közterületek állapotával, a hulladékgyűjtéssel, és a helyi tömegközlekedéssel.”

A Telex-et 2020-ban azok az újságírók alapították, akik az Index kormánypárti fordulata után távoztak onnan. Ennek ellenére a 2022-es kampányban a Telex negatívabban számolt be az ellenzéki kampányról, mint a fideszes Index vagy Mandiner (negyedannyi volt a pozitív vagy semleges beszámolók aránya, mint a fideszes, de viszonylag semlegesnek megtartott médiumoknál), és 2021 óta több alkalommal közöltek Lázár Jánossal készített fizetett PR-interjúnak is beillő videós tartalmakat. A jelen cikkben is érthetetlen, hogy a DK-s és ellenünk politizáló Krupiczer képviselő urat „koalíciónk pártonkívüli tagja”-ként mutatják be, és rajta kívül csak a makói DK-s Mucsi Tamás nyilatkozik városunk ügyében, kiemelt terjedelemben. Szerencsére azonban nem Makóról és nem a DK fogja eldönteni, hogy ki vezeti a várost, hanem a vásárhelyi polgárok, akik reményeink szerint nem a Telexből tájékozódnak a város polgárháborús állapotairól és hibernáltságáról, hanem a szemüknek hisznek: míg a kormány mindent bezár és leállít, megszorít, adót és árat emel, Európa legdrágább és legszegényebb országává téve Magyarországot, mi Hódmezővásárhelyen ígéreteinket már 90% felett teljesítve a legeladósodottabb, legmagasabb adót kivető, legkorruptabb városából az ország 10. legjobb városává tettük, és idén is több milliárdnyi saját beruházással fejlesztjük városunkat, a bölcsődéktől, óvodáktól, járdákon és utakon át a városháza és más történelmi épületeinken keresztül a nyári programsorozatig, új kemping, játszóház, játszóterek, zenekari próbaterem kialakításáig, és a sort még hosszan folytathatnánk. Fejlődjön szabadon Vásárhely!

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!