Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mától egy héten át ingyen szállíthatjuk a kerékpárunkat a vonatokon

Szeptember 16. és 22. között az Európai Mobilitási Hét keretében a MÁV-START és a GYSEV járatain utazók kerékpárjukat díjmentesen szállíthatják – közölte a társaság. Arra ösztönzik a közlekedőket, hogy az egyéni közlekedési eszközök helyett vegyék igénybe a fenntarthatóbb, zöld közösségi közlekedést.

Ehhez kapcsolódóan az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezésére a MÁV-START és a GYSEV járatain ingyenes a kerékpár szállítása, az erre alkalmas járatokon, beleértve a tram-traint is.

A díjmentes kerékpárjegyek a vasúti pénztárakban, – egyéb fizetős jeggyel együtt az automatákból és az online felületeken –, illetve a vonat fedélzetén pótdíj nélkül (ha egyébként menetjeggyel vagy bérlettel rendelkezik) megváltható. A kerékpárjegy viszonylata az utas menetjegyének viszonylatával egyezően váltható meg.

Szeptember 22-én, az Autómentes Napon a MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV játarain a helyközi közlekedésben 990 forintért megváltható ,,Autómentes napijeggyel” lehet utazni.

A Volánbusz egyes helyi járatain szintén kedvezmények várják az utasokat: Bonyhádon, Dunaújvárosban, Sopronban és Szentesen szeptember 22-én, míg Ajkán, Baján és Csongrádon szeptember 16. és 22 között mindenki díjmentesen utazhat a helyi járatokon. Szegeden szintén szeptember 16. és 22. között, egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélyének felmutatásával két felnőtt és három gyermek veheti igénybe menetjegy váltása nélkül a helyi buszokat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!