Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csongrád-Csanádban is azonosították a nyugat-nílusi lázat

A 36. héten öt nyugat-nílusi láz megbetegedést diagnosztizáltak. A megbetegedéseket négy területről jelentették: Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy – közölte a héten a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

A járványügyi vizsgálatok során egy megbetegedés bizonyult import eredetűnek, a Bács-Kiskun vármegyei 16 éves nőbeteg a betegség lappangási idejében Olaszországban járt. A héten diagnosztizált esetekkel az idén nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt.

Hazai eredetű megbetegedést a főváros és tíz vármegye területén regisztráltak: Budapest (3 fő), továbbá Bács-Kiskun (2 fő), Borsod-Abaúj-Zemplén (1 fő), Csongrád-Csanád (6 fő), Fejér (3 fő), Hajdú-Bihar (1 fő), Jász-Nagykun-Szolnok (2 fő), Pest (1 fő), Somogy (2 fő), Szabolcs-Szatmár-Bereg (1 fő), Tolna (1 fő) vármegye.

A betegek 60 százaléka férfi, az átlagéletkor 55 év (8-80 év). A betegek 52 százaléka a 60 éves, vagy annál idősebb korcsoportba tartozik. A betegek 80 százaléka idegrendszeri tünetekkel került kórházba.

Szegeden és Budapest egyes kerületeiben nem adhatunk vért, ha tigrisszúnyog csípett meg, ugyanis nagyobb kockázattal terjesztheti a nyugat-nílusi lázat okozó vírust.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!