Több mint kétszáz újoncot vettek fel a vásárhelyi Lynx-zászlóaljba

Miután Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a magyar fiatalokat megszólítva, augusztus 11-én hivatalosan meghirdette a Lynx-programot, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság állománya a bejelentést követő első munkanapon országosan elindította a toborzást.

A többezer érdeklődő közül majdnem ötszázan jelentkeztek a „Hiúz-zászlóaljba” és közülük végül közel négyszázan érkeztek meg Hódmezővásárhelyre szeptember 11-én és 12-én. A sok helyszínes – természetesen fizikai felmérést is magában foglaló – felvételi eljárás végén 244 katonajelöltet vettek a páncélozott gyalogdandár állományába.

Az alapkiképzés azt jelenti, hogy megkapnak minden olyan információt, gyakorlati és elméleti tudást, amelytől katonákká válnak. Az esküt követően katonai alapképzésben vesznek részt, itt dől el, hogy kiből mi lesz, ki merre orientálódik. A rákövetkező, harmadik fázisban pedig csapatot kovácsolunk össze

mondta Molnár Zsolt ezredes, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár parancsnoka a Spirit FM-ben csütörtökön.

A műsorban az ezredes és Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnoka megerősítette,

a 735 ezer forintos bruttó kezdő alapfizetés is vonzóvá tette a lehetőséget, de szerintük a jelentkezőket egyértelműen a Lynx gyalogsági harcjármű motiválta.

A Hiúz harcjárművel rendszeresített zászlóaljba csak a legjobbak tudnak bekerülni. Viszont, ahogy a műsorban elhangzott, minden olyan jelentkezőnek tudtak mást ajánlani, akik nem feleltek meg a Lynx-program magas felvételi követelményeinek, de alkalmasak katonának.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!