Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Idős asszonyt mentettek a kilencedikről a vásárhelyi tűzoltók

Szerda este riasztották a tűzoltókat a Csengettyű köz egyik kilencedik emeleti lakásához, mely tulajdonosa nem nyitott ajtót. A lánglovagok a létrás kocsival emelkedtek a magasba, s törték be az egyik ablakot.

A két tűzoltó- és a mentőautó miatt a rendőrök teljesen lezárták a forgalom elől a Csengettyű közt, hogy a mentés zavartalanul történhessen ma, szerdán nem sokkal este 7 óra előtt.

A létrás kocsi gémjében emelkedtek egészen a 9. emelet egyik lakásáig a tűzoltók, miután a helyszínre riasztották őket, hogy a lakásban élő idős asszony nem nyit ajtót.

A majd száz kíváncsi járókelő csak azt látta, hogy a félig lehúzott redőnyök mögött a lakásban nem ég a villany, majd a tűzoltók betörték az egyik ablakot, hogy bejussanak az ingatlanba. Erre azonban végül nem került sor, ugyanis az ablaktörés hangjára felgyulladt a szobában a villany, s a tulajdonos hangos kiáltással jelezte, hogy otthon van.

Szakszerű, de látványos beavatkozásnak voltak tanúi az arra járók. Szerencsére Vásárhelyen ritkán látni erre példát

A mentők végül fellifteztek a kilencedik emeletre, ahonnét az őszhajú, idős asszonyt végül egy kerekesszékben hozták le az utcára, majd emelték a hordágyra, s tették be a mentőautóba – a műveletet feszült figyelemmel követő, majd fellélegző emberek szeme láttára.

A tűzoltók feltakarították az utcára hullott ablaküveg-törmeléket, majd visszatértek a laktanyába. A nénit nem sokkal később a mentők szállították kórházba.

Frissítés: A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelem azt írta: Órák óta feküdt egy sérült nő a padlón, amikor a tűzoltók felnyitották a lakását Hódmezővásárhelyen. Szerdán délután érkezett a lakossági bejelentés a hozzátartozóktól, reggel óta nem érték el az idős asszonyt telefonon. A biztonsági ajtó zárva volt, ezért a tűzoltók az ablakon keresztül, létra segítségével jutottak be a lakásba, majd a sérültet átadták a mentőknek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!