Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megyebéliek az ország második legjobb sírásói – videóval

Ezüstérmet kapott a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. csapata a VI. Országos Sírásó Versenyen. Fehér Zsolt és Horváth József a második legjobb sírásó csapatnak bizonyult. A képen a versenyzők, Varga György ügyvezetővel.

Nyíregyházán rendezték meg a VI. MTFE Országos Sírásó Versenyt, melyen a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. versenyzői: Fehér Zsolt és Horváth József a második legjobb sírásó csapatnak bizonyultak.

A megmérettetést a nyíregyházi Északi temető egyik, a nyughelyektől távoli üres parcellájában rendezték. A szombat reggeli regisztrációnál összesen 16 csapat húzott magának versenyhelyet. A versenyzők előzetesen megtudták, kemény munka előtt állnak, a kötött föld miatt. A rajt után az első ásónyomokból is látni lehetett, most nem fog porzani a talaj. De nem csak ez, hanem a tapasztalt versenytársak is nehéz versenyt ígértek.

Fehér Zsolt és Horváth József lendületesen, az erőbeosztásra figyelve állt neki a 2 méter hosszú, 80 cm széles és 160 cm sírgödör kiásásának, melyet a feladatot a versenyszabályzat szerint 2 óra alatt kellett teljesíteniük.

A Kegyeleti Kft. sírásói 1 óra 12 perc 5 másodperc alatt küzdöttek meg a tömör talajjal és munkájuk gyorsasága, valamint mérethelyes sírgödre kiérdemelte a második helyet, azaz az ezüstérmet.

A versenyből egy kis ízelítő itt látható.

– Egy-egy ilyen versenyen két és fél három köbméter földet kell kitermelni, egy-másfél óra alatt, ami elég komoly mennyiség. A kellő mélységű sírgödör aljába le kell mennie egy kalodának – világított bele a verseny nehézségébe Varga György, a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. ügyvezetője.

A csapat és a szurkolók.

A versenyt a hajdúböszörményi Paraklétosz 1. csapata (Kiss László és Nagy Róbert) nyerte 52 perc 16 másodperccel.

Második lett a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. válogatottja. A ruzsai Fehér Zsolt és Horváth József 1 óra 12 perc 5 másodperc alatt ásta ki a sírt.

Harmadik lett a Paraklétosz 3. csapata, a Rejtély Rt., azaz Fülep Barnabás és Paska János, akik 1 óra 15 perc 18 másodperc alatt végeztek a feladattal.

Különdíjat kapott a Hantolás versenyszámban, (15 perc alatt kell elkészíteni a lehető legszebb hantot a kiásott sírból), a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Csapattagok: Mizda Tamás és Herceg Gyula.

Ráadás versenyszámként, a házigazda, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. jóvoltából egy virágbeültetési megmérettetésre is sort kerítettek. A feladat szerint 24 árvácskát kellett a hantba minél szebben, ízlésesebben beültetni – röpke 15 perc alatt. A nyertes a pécsi BIOKOM Nonprofit Kft. csapata (Walczer Roland és Puska Attila) lett.

A VTV tudósítása:

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!