Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Legalább 100 évig szeretne élni, mert így 95 évesen vannak még tervei

Márki-Zay Péter polgármester csütörtök délelőtt köszöntötte a 95 éves Kovács Ida nénit, aki meglepően fiatalosan nyitott ajtót. Azon is elcsodálkoztunk, amikor Ida néni elmesélte, hogy egyedül él, ellátja saját magát, csak a nagyobb munkákhoz kér segítséget. Az pedig végképp elkápráztatott minket, amikor megtudtuk, hogy Ida néni a mai napig kerékpárral közlekedik a városban, egymaga intézi a bevásárlást, takarítást, főzést, mosást.

Ida néni éppen az általa művelt kiskertet mutatja Márki-Zay Péter polgármesternek (háttérben a kerékpár, amivel ma is közlekedik)

Ida néni egyedül él, nem házasodott meg soha, de szeretettel beszél unokaöccseiről és unokahúgairól. Öten voltak testvérek, rajta kívül minden testvérének vannak gyermekei, így számos rokon veszi körül, annak ellenére, hogy a világ minden táján élnek: Angliában, Tenerifén, Németországban. Ketten közülük itt, Vásárhelyen.

Ida néni 41 éve nyugdíjas, azonban rengeteget dolgozik a mai napig. Szeretne még 5 évet élni, hogy megérje a 100-at, és hogy rendbe tegye a hátsó udvarában lévő melléképületet, annak fala ugyanis kezd megsüllyedni.

Sokat mesélt nekünk gyerekkoráról, 5 éves kora óta segítenie kellett nagymamájának, aki egyedül nevelt fel 6 gyermeket, majd édesapjának is sokat segített a földművelésben. Nagyon büszke arra, hogy kis előkertje szép rendezett. Elmondása szerint két éve nagyon fáj a dereka, de ennek ellenére nem tud megállni, ha feladata van, azt elvégzi.

A polgármester virágcsokorral köszöntötte Ida nénit.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!