Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kedden délelőtt 90 éves szülinapost köszöntött Márki-Zay Péter

Rég nem látott mosollyal arcán fogadta a 90 éves Manci néni Hódmezővásárhely polgármesterét.

Manci néni nagyon hálás volt a köszöntésért, mindenkinek nagyon köszönte

Veszelovszki Ferencné, született Nagy Mária ma ünnepelte 90. születésnapját, a város nevében a polgármester köszöntötte.

Manci néni Mindszenten született, ott nőtt fel 5 testvérével. Viszontagságos élete során volt egyedülálló anya is, amikor az édesanyja segített gyermeke nevelésében, míg ő a lábatlani cementműnél dolgozott. Később újra férjhez ment, 48 évig éltek együtt, Feri bácsi haláláig.

Manci néni a Hódikötben is dolgozott, végigment a ranglétrán, a varrógép mellől az exportokért felelős dolgozóvá vált.

Manci néni február óta nagyon szomorú, sokat sír. Akkor veszítette el egyetlen lányát, nem sokkal előtte vejét. Egyedül maradt, gondozását az általa csak Mártikámék-nak nevezett házaspár látja el, akik végtelen kedvességgel, szeretettel és gondoskodással veszik körül Manci nénit.

A születésnapi tortát is közösen fogyasztották el, Manci néni kérésére a polgármester látogatásakor.

Manci néni annak ellenére, hogy saját bevallása szerint is „csak bőgni tud”, nagyon örült az önkormányzat látogatásának, és ő is készült ajándékkal a polgármester és a stáb tagjai számára.

A megható találkozáson Márki-Zay Péter elmondta, hogy valóban nincs annál szomorúbb, mint amikor a saját gyermekétől kell búcsúznia valakinek.

Manci néni élete nagyon sok szomorúsággal terhelt, testvéreivel is volt hosszas konfliktusa, számos szerettét komoly betegségek miatt – hosszas ápolás után veszítette el.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!