Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Corvinos-kalmáros diákok jártak az Identitás táborban

A gyerekek Petőfi nyomát kutatták Pápán, Pozsonyban, Déván a várban, a komáromi Csillagerődben is jártak, majd a Balatonon nyaraltak. A képen a táborozók a Jedlik háznál.

Augusztus 12-19. között a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola, Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Intézményegységének tanulói részt vettek a Nemzeti Együttműködési Közösség és az Összetartozunk Szövetség által rendezett Identitás táborban.

A program Nyárádon kezdődött, a Bitva-party fesztiválon, majd Kemeneshőgyészen vettek részt egy trianoni megemlékezésen, ahol Szily Katalin mondott beszédet. Este az ex-Kormorános énekesnő, Géczi Erika tartott koncertet. Másnap Pápán Petőfi nyomát kutatták, majd Mosonmagyaróváron tettek egy rövid sétát. Útjuk a Felvidékre vezetett, jártak a híres DAC-stadionban, Pozsonyban, Dévény várában és Csiliznyáradon, ahol a falu polgármestere és lakói igazi, szívből jövő vendégszeretettel várta őket. Három nap múlva kanyarodtak vissza Magyarországra, de előbb útba ejtették a Jedlik Ányosról híres Szímőt, a révkomáromi Trianon emlékművet – itt az a hagyomány járja, hogy az emlékművet kövekkel, kavicsokkal „koszorúzzák”, amelyeken az adott település neve áll, mert „a kő marad…”, végül a komáromi Csillagerőd gipsz szobrait tekinthették meg.

A következő három napot a balaton-parti Káptalanfüreden töltötték, ahol a hűsítő fürdőzés mellett előadásokat hallgathattak meg, többek között a Hazajárók is meglátogatták őket. Volt tihanyi kirándulás, kézműveskedés, táncház, dalolás és jókedv. Hazaútjunkon megálltak Királyszálláson, a Nagy-Magyarország parkban.

A táborban több korosztály vesz részt, a tizenévesektől a nyugdíjasokig, a Kárpát-medence minden tájáról – számolt be az iskola a gyerekek nyári élményeiről.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!