Elkészült az Emlékpont Andrássy út felőli oldala

Jól haladnak a renoválással a kivitelezők. Az Andrássy út felőli részen immár gyalog is szabadon lehet közlekedni.

Már többször is megírtuk: az állami kezelésben lévő épület új részéhez azért kell ismét hozzányúlni, mert nem volt elegendő, hogy 2020-ban leszedték róla a lepotyogóban lévő, fényes fémből készült 30 kilós takarólapokat (s menesztették közben a Lenin-szobor mását).

Az év eleji szél először az épületen lévő fél vörös csillagnál kezdte ki a borítást. A kormányhivatal illetékesei 2021 augusztusában szálltak ki helyszíni ellenőrzést végezni. Akkor nem tartották megfelelőnek a fém homlokzati elemek rögzítését, s kötelezték a tulajdonos Nemzeti Vagyonkezelőt az épület előtti járda lezárására, a bejárati részhez védtető építésére és tartószerkezeti szakértői vélemény készítésére. Akkor szedették le az épületről az egész fémlemez borítást, és elrendelték az alattuk lévő az OSB lemezekre páraszellőző alátétfólia erősítését.

Ez utóbbi kezdte ki, majd darabokra szaggatta a szél ez év elején. És még azon a rudak némelyike is engedni látszott a gravitáció hívásának, melyekhez utóbb a takaróvászont rögzítették.

Már a Kaszap utca felől dolgoznak

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában lévő épületet június közepén állványozták fel. A helyreállítással megbízott, budapesti Kiving Kft. az épületet eredetileg is kivitelező Építészmester Kft-t bízta meg alvállalkozóként a munkálatok elvégzésére.

A munkához június közepén kezdtek hozzá, azóta tető és az Andrássy út felőli részre felkerültek a fémlapok. s most kezdtek hozzá a Kaszap utca felőli résznek.

A rekonstrukciós munkálatok határideje idei harmadik negyedév, azaz a 2006 július 7-én felavatott Emlékpontnak akkorra az eredeti F. Kovács Attila és Sándor János által tervezett állapotában kell állni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!