Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A kormány megemelné a nyugdíjkorhatárt

Vizsgálni kell a nyugdíjkorhatár további emelését is a nyugdíjba vonulók számának emelkedése miatt – ez szerepel abban a reformjavaslatban, amit a kormány az Unió felé terjesztett. Az emelés 2025-ben lépne életbe, a nemzetközi tanulmány még az idén elkészülhet.

A kormány reformjavaslata előzetesen leszögezi, hogy az intézkedések tervezésénél vizsgálni kell a nyugdíjkorhatár további emelésének lehetőségét, hiszen a 2030-as évek közepén a GDP-arányos kiadások – a nyugdíjba vonuló sok „Ratkó-unoka” és a javuló élettartam-kilátások miatt – várhatóan emelkednek.

A Nyugdíjas Parlament elnöke, Karácsony Mihály az ATV-nek elmondta, ez rossz irány.

,,Ma az egészségben eltöltött idő a férfiak esetében 61,5, a nők esetében pedig 62,8 év. Tehát, amire a mai nyugdíjkorhatár alatt eléri az ember ezt a nyugdíjkorhatárt, már krónikus betegségekkel, rendkívül sok örökölt vagy munkahelyi panasszal küzdenek”

– fogalmazott.

A kormány által az uniónak megígért reform első lépéseként 2023 év végéig készít egy nemzetközi tanulmányt, amely megalapozhatja a 2025-ben várható, a nyugdíjrendszert módosító jogszabály előkészítését.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!