Kétnapos fesztivállá nőtte ki magát a vásárhelyi csípősevő verseny

Tavaly még a Kálvin Coffeé-ben rendezték egyetlen délelőtt, most kétnapos fesztivállá nőtte ki magát a csípősevő verseny. Szombaton és vasárnap rendezik a Kossuth téren. Képünk a tavaly csípősevő versenyen készült.

Aki jelen volt vagy olvasta a tavalyi a Dobsa Tibor által szervezett III. Vásárhelyi Csípősevő Versenyről szóló írásunkat, az képben van: bátor emberek ülnek neki, hogy megéve legyőzzék a rendkívül csípősre fűszerezett hambis, sült krumplis, savanyúságos menüt.

Akadtak, akik menetközben feladták, de a döntő többség, verejtékben úszva legyőzte a csípőssége miatt kesztyűs kézben tartott menüt, mely közben nem is lehetett inniuk. Utána persze nagyon fogyott a meggyötört ízlelőbimbóknak enyhet nyújtó tehéntej.

Most szombaton kezdődik és vasárnap is zajlik majd a Kossuth téren a csípősevő versenyből fesztivállá növekedett I. Vásárhelyi Chilis Napok és Gasztrofesztivál programsorozata, melyen a szombat délelőtt 10 órai megnyitó után számos érdekes program zajlik (lásd a cikkünk végi plakátot), többek közt gyermek dinnyeevő verseny, bemutatkoznak az ország chilipaprika termelői, zajlik majd az erős emberek chilikupája, 5-kor kezdődik a chilipaprikaevő verseny, hogy aztán este 10-kor a jampec partyval búcsúztassák a napot.

Vasárnap 10-től gyermekprogramok kezdődnek, ismét lesz dinnyeevő verseny a kicsik számára, 1 -kor kezdődik a sörivó verseny (de már a nagyobb, (18 éven felüli) indulóknak, és 5-kor megújrázzák a chilipaprikaevő versenyt.

A rendezvény honlapja itt érhető el, a program plakátja pedig alább olvasható.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!