Országos kitüntetést kapott a Rotary-sétány

Immár országosan is elismert lett a fenntartható szempontok szerint kialakított, jelenleg is gyönyörűen virágzó Rotary sétány, városunk egyik ékköve. A Budapesti Rotary Club még 2020-ban, mindenki Bálint gazdájának elhunyta után alapította meg a Bálint György-díjat. A nevével alapított díjra évente hirdetnek pályázatot, ennek keretében azok a Rotary Clubok indulhatnak, akik sokat tesznek a „zöld gondolatért”, vagyis a klímavédelem, a biodiverzitás, az élhető városok érdekében. 

Mint minden évben, a Rotary nemzetközi elnöke kitűz egy fontos központi célt. A jelenlegi elnök, Gordon R. McInally, a klímaváltozás elleni harcot, a biodiverzitás megőrzését tűzte ki célul.

A Rotary országos zöld csoportja pedig úgy ítélte meg, hogy a vásárhelyi sétány felelt meg a nemzetközileg is kitűzött célnak leginkább.

Mi is beadtuk pályázatunkat, és a Rotary zöld csoportja  ki is jött megnézni a sétányt itt a helyszínen.

– meséli Sebők-Papp Imre a vásárhelyi Rotary Club képviseletében. A kecskeméti díjátadón ő vehette át a díjat, egy szép oklevelet és egy plakettet, mellyel a városunkban 2022 májusában átadott sétányt tüntették ki.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!