Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Korábban megszavazták a feloszlatást, most mégis betartanak

Márki-Zay Péter polgármester a VTV Időben című műsorában beszélt a Kistérségi Társulás, a HTKT körül kialakult vitáról. A közgyűlés legutóbbi döntése értelmében Hódmezővásárhely 2024. január elsejével kilép a társulásból. A többi három település, Székkutas, Mindszent és Mártély benne marad, holott régebben közösen döntöttek a feloszlatás mellett.

Hódmezővásárhely finanszírozza ezt a kistérségi társulást, Lázár Jánossal ellentétben mi nem vagyunk hajlandóak a vásárhelyi adófizetők pénzét Mártélynak meg Mindszentnek osztogatni tízmilliószámra. A fideszesek a vásárhelyi közgyűlés elé terjesztettek be javaslatokat, hogy mi tízmilliókkal finanszírozzuk Mártélyt meg Mindszentet. Ez felháborít engem, ilyet egy vásárhelyi hazafi nem tehet egyszerűen, mi ezt nem akarjuk fenntartani.

– hangzott el a műsorban Márki-Zay Péter polgármestertől, aki egyben a Kistérségi Társulás elnöke is.

Véleménye szerint a Fidesz ismét hazudott, hiszen a kistérség három településének fideszes polgármestere tavaly megszavazta a társulás feloszlatását.

Szél István, az akkori mártélyi polgármester és a mindszenti polgármester is mind megszavazták, hogy oszlassuk fel a társulást 2023. december 31-el. Most pedig arra hivatkoznak, hogy a feloszlatás veszélybe sodorná az intézmények működését – fogalmazott a polgármester.

Az intézmények működését az sodorná veszélybe, ha az állami hatóságok Lázár János parancsára esetleg akadályoznák ennek a folyamatát. De az, hogy Hódmezővásárhely nem hajlandó tovább más települések adósságát fizetni, nem hajlandó korrupt és hazug politikusoknak asszisztálni abban, hogy a város pénzét ellopják, ez az én kötelességem

– mondta el a VTV-ben Márki-Zay Péter.

Január 1-től a város ezért önálló működtetésbe veszi át a most még kistérségi szociális intézményeket.

Ezt tavaly mind a négy polgármester együtt megszavazta, ez pedig még most is érvényben van, visszavonni nem tudják, hiszen Vásárhely szavazata nélkül nem hozhatnak döntést.

Ehhez kapcsolódik Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ volt főigazgatójának ügye is.

Az intézményt jelenleg megbízott főigazgató, Bálint Gabriella eddigi helyettese, Mészáros Anett vezeti.

– Ő abszolút jó szakember, és Bálint Gabriella is az, hiszen akként került oda, annak ellenére, hogy fideszes politikus, én nagyon sajnálom, hogy ez a kettő nála feloldhatatlan konfliktust okozott. Mögéállt egy abszolút megalapozatlan vádnak, ezért vált vállalhatalanná az ő személye, így Hódmezővásárhely nem szavazta meg a következő fél évre az ő vezetői megbízását. Lázár János sajtójában ezzel szemben azt hazudják, hogy megszűnt az állása, nincs fizetése, a képviselői tiszteletdíjából él. Ez hazugság! Bálint Gabriella nyilatkozzon arról, mi az igazság – fejezte ki felháborodását a polgármester. 

Ha feláll és felmond, akkor nyilatkozza azt le ő maga, ha nem, akkor hazudik Lázár sajtója. Nyilvánvalóan tudják, hogy Bálint Gabriellának van állása, mégis az ellenkezőjét hazudják.

szögezte le a VTV-ben Márki-Zay Péter.

A VTV Időben műsorának ide vonatkozó részét itt nézhetik vissza.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!