Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyi középületek terveit is elkészítették a Cseresnyés táborában

Az idei évben is elindult a HSZC Cseresnyés Kollégium Digitális Közösségi Alkotóműhelyében a „Gyűjts élményt!” tábor. Ezen a nyáron rekordszámú jelentkezővel indult meg a munka – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot az intézmény.

A 12 fő jelentkező nagyon korán, már májusban összejött, így könnyű volt a július 3-7. között zajló esemény tervezése, szervezése. A gyerekek egy hét alatt megismerkedtek a 3D nyomtató használatával, karbantartásával, a Tinkercad tervező programmal, a Microbitttel és a programozásához szükséges Makecode felülettel. Ez utóbbi kettő segítségével képesek lettek az előre elkészített holdjáró távirányítására és képességeiket tesztelendő nagy sikerű szlalom csapatversenyt is rendeztek.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium

A tábor vége felé alkalmuk nyílt az Arduino programozásra, illetve méretarányos tervek és nyomtatások készítésére a vásárhelyi középületekről.

Horgos Dániel az algyői iskolában végzett, a Bethlenbe, angol szakra fog járni. A tábort édesanyja ajánlotta, megfelel az érdeklődési körének.

,,Nagyon jól érzem magam, minden érthetően van elmagyarázva, mindenki mindent ért, a tanár úr kedves és türelmes. Rossz dolog nincs, szerintem ez így, ahogy van, jó. Legjobbnak azt mondanám, van arra lehetőség, hogy mi magunk tervezzünk valamit és azt hozzuk létre. A saját ötleteinket ültetjük át a valóságba”

– fogalmazott Dani, hozzátette, jövőre is szívesen eljönne.

Gyurcsik Máté szintén Algyőről érkezett a táborba, jövőre a Déri Miksa iskolában folytatja tanulmányait. Elárulta, azért örül ennek a tábornak, mert ezen a területen fog továbbtanulni, ez az érdeklődési köre.

,,Nekem is nagyon tetszik ez a tábor, mert tényleg olyan dolgokkal foglalkozunk, amiket szeretek és otthon is szívesen csinálok. Nem kötelességből, hanem tényleg élvezem, több órát is tudok ilyesmivel foglalkozni. Nagyon jól szervezett minden, nincs olyan, hogy nem tudjuk, mit csináljunk. Negatívumot nem tudnék mondani”

– tette hozzá.

Kocsis Botond harmadik éve jár a DKA táborba, így már rutinos műhelylakónak számít.

,,Így harmadjára már sok minden ismerős, de így is jól érzem magam. A tanár nagyon kedves, a többiek is jófejek. Otthon is foglalkozom programozással. Nem változtatnék semmin, szerintem tökéletesen jól működik így ez a tábor”

– jelentette ki.

Fehér Zsolt táborvezető úgy értékelt, a gyerekeknek is nagyon tetszenek a programok. Ennyire lelkes és érdeklődő társasággal öröm volt eltölteni ezt a hetet. Ezt a véleményt osztja két segítője, Karadag Diána és Vadai Edina is, akik a Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai és immár második éve segítik a tábor lebonyolítását.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!