Megdolgoznak a zsebpénzért a vásárhelyi diákok

Legyen szó vendéglátásról, kereskedelemről vagy mezőgazdaságról, Hódmezővásárhelyen számtalan munkát kínálnak a cégek a dolgozni akaró diákoknak. Idén várhatóan 1200 tanuló tud elhelyezkedni a nyári szünetben a diákmunka-programban Hódmezővásárhelyen és környékén. A professon.hu adatai szerint átlagosan 1700 forintos bruttó órabért kaphatnak a fiatalok, amit a legtöbben fesztiválokra és utazásra költenek. Vásárhelyen egyre több diák dönt úgy, hogy munkába áll és ezzel segíti családját a nehéz gazdasági helyzetben.

Miközben a legtöbben a teraszon fagyiznak, Réka a pult mögött dolgozik. Javában tart a nyári szünet, a vásárhelyi diákok is otthagyták egy időre az iskolapadot. Ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy költőpénzt nem a szülőktől kérnek, hanem elmennek nyári munkát vállalni, amiből Hódmezővásárhelyen számos lehetőséget kínálnak a cégek.

,,Nem szeretek nagyon édesanyámék pénzéből élni és jó érzés, hogy van egy kis zsebpénzem. Így azt arra tudom költeni, amire szeretném, ez sokkal nagyobb biztonságot nyújt így anyagilag”

– fogalmazott Molnár Réka diák a Vásárhelyi Televíziónak.

A vendéglátás mellett a kereskedelem területén is sok lehetőség van Vásárhelyen. A Tesco hipermarketben például több munkaterület közül is választhatnak a fiatalok a nyári szünet alatt, vagy akár tanév közben, hétvégente.

,,Lehetőséget biztosítunk diákoknak arra, hogy nyáron, vagy akár az iskolai időszakban is hétvégénte munkát tudjanak vállalni nálunk. Elsősorban árufeltöltésre, illetve a pénztárainkban várunk segítséget. A nyári időszak azért is egy kiemelt a mi szempontunkból is, hiszen a kollégáink is elmennek szabadságra és ilyenkor még több diákmunkára van szükségünk”

– mondta a VTV-nek Berke Adrián, a Tesco Hódmezővásárhely vezetője

Akik barnulnának, vagy csak érdeklődnek a mezőgazdaság iránt, választhatják valamelyik vásárhelyi agrár- vagy mezőgazdasági céget, mivel ezeken a helyeken is sok munkát kínálnak a diákoknak.

,,Foglalkoztatunk rendszeresen 8-10 diákot a betakarítási időszakban, ami tulajdonképpen kézi munkát jelent, takarítás, termények fogadása, mintavételezés, illetve még címerezésben tudunk feladatokat biztosítani”

– nyilatkozta a televíziónak Kurusa Tamás, a Hód-Mezőgazda Zrt. igazgató-helyettese.

A diákmunka iránt idén a korábbinál nagyobb az érdeklődés, egyre több fiatal szeretne anyagi terhet levenni családja válláról.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!