A státusztörvény miatt újabb eljárás indulhat hazánk ellen

Több ilyen törvény visszavonásával kapcsolatos megfogalmazott politikai állítások már megtörténtek a bizottság részéről. Ezt úgy hívják, hogy kötelezettségszegési eljárás, a státusztörvényt már vizsgálják – fogalmazott Donáth Anna az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Momentum Európai Parlamenti (EP) képviselője elmondta, amikor legutoljára Vera Jourová biztossal beszélt, akkor kérte, hogy nézzenek rá, hogy a jogállamiság kritériumoknak mennyire felel meg a státusztörvény. Donáth biztos benne, hogy lesz kötelezettségszegési eljárás, ez akkor tud elkezdődni, ha hivatalosan elfogadják a törvényt – ez tegnap megtörtént.

Ez nem más, mint egy bosszútörvény, nem más, mint bosszút állni azokon a pedagógusokon, akik még ellenállnak a kormánynak és nem akarják hagyni, hogy az oktatás válsága tovább mélyüljön, mert elképesztő a baj.

– fogalmazott a Momentumos politikus.

A státusztörvényt hivatalból vizsgálnia kell a bizottságnak és ha kötelezettségszegési eljárás lesz ennek a vége, az azt jelenti, hogy a kormány direkt szembemegy már megint az európai normákkal és az európai jogszabályokkal. Donáth Anna szerint ez teljes mértékben a kormány felelőssége, ugyanis jelenleg azért nem érkezik egy eurocentnyi EU-s támogatás sem, mert a magyar kormány nem hajlandó teljesíteni azokat a feltételeket, amit minden másik tagállam igen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!