Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Egyelőre nincs főigazgatója a Kapcsolat Központnak

Határozatképtelenség miatt nem tudta a legutóbbi közgyűlés megválasztani a főigazgatót. Bálint Gabriella mandátuma ugyanis lejárt. Rajta kívül még ketten pályáztak.

Tizenhét éven át vezette (mai nevén) a Hódmezővásárhely Kistérségi Társulás Kapcsolat Központját Bálint Gabriella, akinek főigazgatói megbízása a múlt héten járt le. A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ pályázatot írt ki a főigazgatói poszt betöltésére, de csak az idén július 1. és december 31. közti időszakra, a csupán fél évre szóló megbízás oka, hogy a (a kiíráskor még úgy tűnt) kistérségi társulás idén december 31-vel megszűnik, így hosszabb időre nem írhatták ki a pályázatot.

A főigazgató pályázatra az jelentkezhetett, aki legalább öt év, felsőfokú végzettséget vagy felsőfokú szakmai képesítést igénylő, a gyermekvédelem, a szociális ellátás, az egészségügyi ellátás, illetve a köznevelés vagy szakképzés területén betöltött munkakörben szerzett szakmai gyakorlatot. Magasabb vezetői beosztás ellátására megbízást az kaphat, aki a munkáltatóval közalkalmazotti jogviszonyban áll vagy a megbízással egyidejűleg közalkalmazotti munkakörbe kinevezhető, magyar állampolgár, cselekvőképes és büntetlen előéletű. A pályázat elbírálásánál előnyt jelentett a szociálpedagógus diploma és a vezetői gyakorlat.

A kistérségi társulásból való 2022 év végi kilépésről még a tavaly májusi rendkívüli ülésén döntött a vásárhelyi közgyűlés, abból a megfontolásból, hogy évi 100 millió forintos megtakarítása lesz a városnak, ha ezek a feladatok az önkormányzathoz kerülnek. A döntés után a társulás többi tagja, azaz a mártélyi, a székkutasi és a mindszenti polgármesterek azt kérték, hogy az ellátás átszervezése miatt a Vásárhely csak 2023. december 31-vel lépjen ki a társulásból, melyet Vásárhely végül el is fogadott.

A legutóbbi vásárhelyi közgyűlésen derült ki, hogy a kilépés elemeiként először a Kapcsolat Központ, majd a kistérségi társulás szűnt volna meg.

Csakhogy idén júniusban a mártélyi testület visszavonta a HTKT megszüntetést kimondó tavalyi határozatot és a Kapcsolat Központ megszüntetéséhez sem járultak hozzá, majd a megtette ugyanezt a mindszenti és a székkutasi képviselő-testület is.

A kistelepülések vezetői közleményt is adtak ki, melyben azt írták: „Márki-Zay Péternek semmit és senkit nem drága feláldozni annak érdekében, hogy elérje önző politikai céljait. Ezt erősítette meg azzal, hogy a várost év végén kilépteti a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulásból. Ezzel instabillá teszi 160 fő munkahelyét és 15 telephelyet, veszélyezteti több ezer ember ellátását a kisgyermekektől a legidősebbekig”.

Vásárhely azonban kiválik a társulásból. Márki-Zay Péter közgyűlésen azt mondta: , hogy útjára indul a tavaly félre tett megoldás. „Reméljük, hogy minden akadály nélkül Vásárhely akarata érvényesülni fog a térségben és Vásárhelyen” – tette hozzá.

A főigazgatói pályázatról 30 napon belül döntenek. A Hódmezővásárhelyi Kistérségi Társulás múlt hét végi ülésén is terítékre került a Kapcsolat Központ főigazgatói pályázata. A felsővezetői beosztásra három pályázat érkezett, köztük Bálint Gabrielláé. Kinevezését azonban Vásárhely (ellenben a kistelepülésekkel) nem támogatta.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!